"Orlovi" oduševljeni dočekom

Košarkaši Srbije pretrpeli su neuspeh na Evropskom šampionatu, ali ih je na aerodromu "Nikola Tesla" u nedelju ipak dočekalo nekoliko desetina navijača.

Izvor: AK

Nedelja, 18.09.2011.

23:15

Default images

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je da je igrače i stručni štab nacionalnog tima obradovao i dirnuo doček na beogradskom aerodromu, prilikom povratka iz Litvanije gde su bili tek osmi.

"Sve nas je dirnuo i obradovao ovakav doček. Navijači sa zastavama i porukom da veruju u nas, zaista bude emocije. Ovo je generacija igrača koja nije rekla poslednju reč. Posle selekcije Letonije bili smo najmladji na šampionatu. Sve bi bilo drugačije da nije bilo povreda, uveren sam da bi ispunili takmičarski cilj", izjavio je Ivković.

"Uvek sam bio samokritičan, ali kada bih ponovo imao priliku da biram, izabrao bih isti tim. Jedina bi razlika bio neki faktor sreće, da pred odlučujuću utakmicu ne ostanemo bez dva igrača na istoj poziciji. Imao sam i imam neograničeno poverenje u ovaj tim", poručio je Ivković i najavio da će narednih dana obaviti razgovore sa čelnim ljudima Košarkaškog saveza Srbije.

Kapitena Nenada Krstića takođe je obradovao doček navijača na aerodromu, ali su ga isto tako zaboleli negativni komentari i kritike u medijima.

"Naš narod lako zaboravlja uspeh, poslednje dve godine svi su nas hvalili posle evropskog prvenstva u Poljskoj i svetskog šampionata u Turskoj. Ne treba puno zamerati ovoj ekipi, mnogo je tu mladih igrača, koji će reprezentativni dres nositi još dugo, neki i sledećih deset godina", rekao je Krstić.

"Igrali smo srcem, borili se i to niko ne može da nam ospori. Iskreni navijači, koji to znaju, daju nam veliku podršku. Druga je stvar što svi napreduju, igraju košarku, a mi više nismo velesila od pre 10-15 godina", zaključio je kapiten reprezentacije Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: