Ante Tomić - nije sve u mišićima

Hrvatska od 1995. godine čeka medanju na Evropskom prvenstvu, a jedna od najvećih uzdanica u želji da se prekine crna serija je centar Ante Tomić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.08.2011.

23:31

Default images

Rođeni Dubrovčanin je u dresu Real Madrida protekle sezone pokazao da je jedan od boljih evropskih centara, ali se stiče osećaj da i dalje ne koristi maksimalno svoju visinu (218cm) i odličnu pokretljivost u reketu.

Mnogi sumnjaju da će postati igrač vrhunskog ranga s obzirom na spor fizički napredak, s obzirom da deluje veoma “mršavo”, i u nogama i u torzu, u odnosu na rivale.

Međutim, izostanak sirove snage nadoknađuje odličnom veštinom na niskom postu. Čuvare često izbacuje lažnjacima, rolinzima i promenama pravca kretanja, a napade uspešno završava sa obe ruke.

Iako fizički ne može da parira većini centara, Tomić ne izbegava kontakt. Prošle sezone prosečno je beležio 10.1 poena u ACB, a 9.9 u Evroligi, uz 4.1 (EL) i 5.3 (ACB) skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: