Nikola Peković - gospodar reketa

Selekcija Crne Gore debituje na Evropskim prvenstvima, ali neće biti totalni autsajder iz jednog razloga, ima Nikolu Pekovića.

Izvor: AK

Ponedeljak, 29.08.2011.

22:44

Default images

Ovaj fenomenalni centar iz Bijelog Polja svojom žestokom igrom i “čišćenjem“ rivala u reketu postao je ljubima navijača Partizana pre nekoliko godina, a zahvaljujući “lokautu“ u NBA ligi, igrača Minesota Timbervulvsa moći ćemo da gledamo u “Pioniru“ ponovo za nekoliko meseci.

Visok 211 centimetara i težak 110 kilograma Peković dominira u reketu gde kad god može napad završava žestokim zakucavanjem.

Eksplozivan i agresivan igrač koji obožava da igra leđima okrenut košu, a ukoliko dobije loptu u reketu, skoro ga je nemoguće zaustaviti.

Peković igra jednostavnu košarku baziranu na osnovama igre jednog centra, svestan šta može nikada ne forsira nešto neočekivano. Veoma je efikasan u “pik en rolu“, a često završava na liniji za slobodna bacanja.

Izuzetno se brzo kreće u tranziciji napada za jednog centra i obožava da zakucavanjima završava kontra napade. U defanzivi, njegova pokretljivost, duge ruke, visina i agresivnost mu pomažu da odlično čuva reket.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: