Enes Kanter - naslednik Karla Malouna?

Jedan od igrača koji bi mogao da iz senke obeleži predstojeće Evropsko prvenstvo, ili bar najavi dolazak njegove ere u bliskoj budućnosti je Enes Kanter.

Izvor: AK

Ponedeljak, 29.08.2011.

22:23

Default images

Visok, pokretan, snažan, meke ruke, Kanter kombinuje snagu i veštinu u reketu kojim vlada zahvaljujući dugim rukama i sjajnoj atletskoj građi.

Ovaj centar je tim košarkaša koji ne beži od kontakta, štaviše, uživa u žestokoj borbi sa rivalima, fenomenalan je skakač koji održava visok tempo igre tokom celog meča.

Dominacija u skoku ne ogleda se samo u njegovoj visini već i u savršenom tajmingu. Već sa 15 godina bio je neverovatno snažan I korpulentan, nešto slično Grku Sofoklisu Skorcanitisu u istom uzrastu.

Ima mentalitet rasnog strelca, gladan je koševa, visoke košarkaške inteligencije u napadu koristi razna oružja, od izvlačenja na post do snažnog ulaska “u lice” rivalu ispod koša.

Za svoju visinu (211cm) poseduje odličnu kontrolu lopte, a odličan je i izvođač slobodnih bacanja. Naravno, kao i svako ljudsko biće i on ima slabosti. Glavni problem su, nažalost povrede. Ima dugu istoriju problema sa kolenom što mu čak ugrožava i eventualnu NBA karijeru. Ima nešto sporiji rad stopala, a tokom igranja u srednjoj školi I koledžu u SAD-u pokazao je nekonzistentnost.

Ove godine izabran je kao 3. pik na NBA draftu od strane Juta Džeza, a kao profesionalac igrao je za Fenerbahče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: