Bugarska - bez imperativa, pa šta bude

Reprezentacija Bugarske će u Litvaniji zabeležiti svoj 24. nastup na šampionatima Evrope.

Izvor: AG

Subota, 27.08.2011.

14:04

Default images

Bugarska košarka je svoje najsjajnije trenutke doživela krajem 50-ih i poetkom 60-ih godina prošlog veka, pa selektor Rosen Bračovski neće imati nikakav imperativ isperd sebe u Litvaniji.

Gro ekipe činiće igrači koji igraju u domaćem šampionatu (Stefan Georgiev, Asen Velikov, Zlatin, Georgiev, Aleksandar Janev, Ivan Lilov i Nikolaj Vorbanov).

I Bugari poput Crne Gore, Makedonije ili Hrvstake u svojim redovima imaju naturalizovanog Amerikanca. To je plejmejker Erl Kaolvej.

Tu je i njegov saigrač iz Kahasola Kalojan Ivanov, a iskustvo ekipi doneće i nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Filip Videnov, u prošloj sezoni košarkaš poljskog Šrokoma. Dakle, Bugari sigurno neće moći da se suprotstave reprezentacijama Rusije i Slovenije, ali će pobede na Evrobasketu tražiti protiv Beligije, Ukrajine i Gruzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: