Bosna i Hercegovina - sve je na Mirzi

S obzirom na tradiciju Ex-Ju košarke, igrače sa evroligaškim iskustvom, od selekcije Bosne i Hercegovine očekivalo bi se da bude sasvim solidna u Litvaniji.

Izvor: B92

Petak, 26.08.2011.

19:12

Default images

Međutim, otkazi Ratka Varde i Adnana Hodžića narušili su atmosferu u timu našeg zapadnog suseda koji je na osam pripremnih mečeva šest puta poražen, nekoliko puta katastrofalnom razlikom.

Poslednji u nizu bio je debakl od ne tako jake Belgije (81:55) čime je BiH definitivno osigurala status totalnog i apsolutnog autsajdera na Evrobasketu.

Bio je to četvrti u nizu poraz sa najmanje 19 poena razlike, pa bi navijači BiH mogli da budu prezadovoljni ako njihova selekcija u Litvaniji savlada i kvalifikanta Finsku.

Krenula je BiH dobro na pripreme, savladala Makedoniju (mada bez Boa Mekejleba) i Italiju, ali su usledili katastrofalni nastupi, četiri na kojima ekipa nije postigla više od 68 poena, a na kojima je primila više od 81. poena.

Loša tranzicija igre koja ne dozvoljava dovoljno vremena za postavljanje napada, loše zatvaranje reketa kao priprema za defanzivni skok, solo igra kao jedino rešenje u napadu, samo su primeri koji pokazuju koliko se loše radilo u BiH.

Reprezentativci su na terenu izgledali bezvoljno i nezainteresovano, odbrana nije postojala, a čak ni slobodna bacanja su bila neizvesna za poene.

Iako je Mirza Teletović vrhunski igrač, on ipak nije Dirk Novicki pa da se samo od njega očekuje da BiH dovede do pobede i uspeha. Pored njega, tu su još nepredvidivi Kenan Bajramović, Edin Bavčić, i odlična spoljna linija u kojoj su bivši kapiten Budućnosti Nemanja Gordić, Amerikanac Henri Domerkant, Goran Ikonić, talentovani Nihad Đedović i Saša Vasiljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: