Duško Savanović – vitalni deo Dudinog tima

Skrenuo je pažnju na sebe u sezoni 2005/2006, kada je neobičnim stilom igre uspeo da parira tada neprikosnovenom krilnom centru Partizana Dejanu Milojeviću.

Izvor: Saša Ozmo

Petak, 26.08.2011.

13:42

Default images

Još jedan proizvod FMP-ove škole košarke, Duško Savanović potom je otišao u Uniks iz Kazanja, a posle dve sezone u Tatarstanu 2008. se preselio u Kahasol.

Za dve godine se nametnuo kao glavni igrač tima iz Sevilje, što ga je preporučilo evroligašu Valensiji.

Prošle godine je u Evroligi imao 11.9 poena i 4.6 skokova po meču, dok mu je u ACB ligi prosek bio 11.3 poena i 5.2 uhvaćene lopte.

Savanović početkom septembra puni 28 godina, visok je 204cm i igra na poziciji krilnog centra. Odličan je u igri ’jedan na jedan’ i to obilato koristi, ima raznovrsna i kreativna rešenja u napadu, njegovi potezi nekada deluju tako jednostavno kao da igra ulični basket. Ima izvrstan šut za tri poena, ne plaši se da preuzme odgovornost u najvažnijim trenucima mečeva i poseduje zavidnu košarkašku inteligenciju. Ponekad u svojoj lucidnosti zna da pretera, ali uglavnom uspeva da se stavi u službu ekipe.

U Poljskoj nije bio član Ivkovićevog tima, ali je u Turskoj predstavljao pravo osveženje i beležio je 11.4 poena i 3.9 skokova po utakmici. Izostankom Novice Veličkovića, Savanović će u Litvaniji verovatno igrati još više nego lani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: