Danilo Galinari – napokon među ’azurima’

Momak čiji je otac takođe bio košarkaš igrački se afirmisao u Olimpiji Milano – u poslednjoj sezoni pred odlazak u SAD imao je 15 poena po utakmici u Evroligi.

Izvor: Saša Ozmo

Petak, 26.08.2011.

13:21

Default images

Godine 2008. Njujork Niksi birali su ga kao šestog pika na draftu, a jedan od nosilaca igra postao je kao ’sofmor’, kada je beležio 15.1 poen po meču.

Sličnu statistiku imao je i u narednom periodu, a krajem februara ove godine trejdovan je u Denver Nagetse, gde je nastavio sa vrhunskim partijama (14.7 poena i 5.4 skokva po meču).

Galinari je nedavno napunio 23 godine, visok je 208cm i igra na poziciji krila. Raznovrstan je košarkaš, poseduje dobar šut za tri poena, ali i te kako ume i prodorom da dođe do obruča. Impresivne fizičke predispozicije omogućuju mu da sam sebi kreira pozicije za šut, a biće i velika snaga Italijana u skoku, naročito iz drugog plana.

Popularni ’Galo’, što na italijanskom znači ’petao’, igrao je za U-16 i U-18 nacionalne selekcije, ali je seniorsko EP 2007. godine propustio jer se povredio tokom priprema. Zato navijači ’azura’ sada od njega očekuje da bude važan faktor u pohodu na plasman na Olimpijske igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: