Slovenija – spremna za nešto veliko?

Reprezentacija Slovenije je pred Evrobasket u Litvaniji napravila jednu veliku promenu.

Izvor: AG

Četvrtak, 25.08.2011.

17:16

Default images

Na mesto selektora postavljen je Božidar Maljković, a Slovenci kao nikada do sada imaju velike ambicije na predstojećem šampionatu.

U prilog tome ide jačina grupe D u kojoj igraju. U konkurenciji Bugarske, Gruzije, Ukrajine, Belgije i Rusije reprezentacija Slovenije je ipak prvi favorit za prvo mesto. Iako ih je veliki zadesio peh jer u Litvaniji neće biti povređenog Boštjana Nahbara, Slovenci imaju izuzetno jak tim.

Na bekovskim pozijama motor ekipe biće Jaka Lakovič i NBA plejmejker Goran Dragič. Pod košem će Maljković imati veoma dobar izbor centara koji čine Mirza Begić, Erazem Lorbek i Uroš Slokar, a tu su i iskusni Sašo Ožbolt i Goran Jagodnik koji uvek mogu da pogode otvoren šut.

Ukoliko budu na gornjoj granici svojih mogućnosti, Slovenci na predstojećem šampionatu mogu možda čak i da se umešaju u borbu za neku od medalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: