Nova vest
Košarka

Petak, 26.08.2011.

15:17

Litvanija – domaćin želi do finala

Litvanija je zemlja u kojoj se živi za košarku i cela nacija željno iščekuje početak šampionata 31. avgusta.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

To je mač sa dve oštrice za domaćina – publika, a boga mi i sudije, mogu da pomognu da se napravi bolji rezultata nego što je realni kvalitet, ali postoji rizik i da se podlegne pod pritiskom.

Da se to ne dogodi, trebalo bi da se pobrinu oni najiskusniji – Jasikevičijus, braća Lavrinovič i Songaila.

Kao i uvek, Litvanci će svoju igru bazirati na preciznom šutu za tri poena, to je osnova njihove škole košarke. Čvrstinu u reketu dobiće povratkom u nacionalni tim Darijusa Songaile, koji doduše nema iza sebe dobru sezonu u Filadelfiji, ali izuzetno je koristan na obe strane terena.

Linas Kleiza možda nije igrač A klase poput Novickog ili Gasola, ali prošlog leta se dokazao kao vođa, tako da će njegovo odsustvo biti veliki hendikep za Litvance.

U Mantasu Kalnietisu Litvanija je dobila pouzdanog plejmejkera, što je on i pokazao prošle godine, a Šarunas Jasikevičijus bi svojom harizmom trebalo da stvori pobednički duh u timu. Dokazani dvojica Darjuš i Kšištof Lavrinovič biće prepolovljen jer je Darjuš povredio Ahilovu petu, što će na centarskoj poziciji otvoriti prostor za 19-godišnjeg Jonasa Valančijunasa, kojeg su Toronto Reptorsi birali kao petog pika na draftu.

Rimantas Kaukenas (na slici) jeste veteran, ali u njemu još ima vatre, pa se očekuje da zameni povređenog Mačijulisa, dok dubinu ekipi daju Martinas Pocijus, Gecevičijus, Jomantas, Jankunas, kao i snažni Robertas Javtokas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve