Nova vest
Košarka

Petak, 26.08.2011.

15:08

Španija – Skariolov ‘tim iz snova’

Gledajući imena košarkaša, reprezentacija Španije najjača je na šampionatu i prvi je kandidat za zlatnu medalju.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Na svakoj poziciji ’furija’ ima bar dvojicu vrhunskih igrača, što će protivničkim timovima prilično otežati pripremu utakmice. Jednostavno, ne zna se od koga preti veća opasnost.

Na poziciji centra su braća Gasol, Pau je jedan od najboljih igrača na svetu i čovek koji je pravio razliku u korist Španije na skoro svim takmičenjima na kojima je igrao.

Dobra vest je povratak Hosea Manuela Kalderona, koji ume da nametne odgovarajući tempo utakmice i da ulije sigurnost saigračima, što su osobine koje su Špancima nedostajale u Turskoj. Sa njim će minutažu deliti dvojac Barselone Rubio-Sada.

Na spoljnim pozicijama tu su još ubojiti Navaro i Rudi Fernandes, a njihove rezerve Ljulj i San Emeterio bili bi nosioci igre u većini ostalih ekipa.

Novo ime je krilni centar Oklahoma Tandera Serž Ibaka (21, 207cm), koji će Špancima doneti dodatnu čvrstinu u odbrani. Prošle godine Ibaka je imao 2.4 blokade po meču. Uz njega je vrlo zahvalni Felipe Rejes, igrač koji se neverovatno dobro postavlja i kome lopte ’padaju u ruke’, kao i Viktor Klaver.

Selektor Serđo Skariolo ima tim iz snova, a ostaje da se vidi hoće li uspeti da na pravi način uklopi tim pun zvezda i pravilno podeli minutažu. Španija je bez sumnje najveći favorit za titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve