Nova vest
Košarka

Petak, 26.08.2011.

13:52

Francuska – sada ili nikada

Utisak je da sadašnja generacija Francuske nikada nije dostigla svoj puni potencijal, iako je osvojila bronzanu medalju na EP u Beogradu.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Pre dve godine igrali su lepršavo i zabeležili samo jedan poraz, ali su takmičenje ipak okončali na petom mestu. Mogu li ‘trikolori’ ponovo da se popnu na pobedničko postolje

Selektor Vensan Kole trebalo je da ima na raspolaganju najjači sastav, ali su se povredila dvojica vrlo bitnih košarkaša – Roni Turijaf i Mikael Pjetrus, a osim njih i rezervni plej Antoan Dio.

Međutim, to neće mnogo promeniti u načinu igre Francuske – forsiraće igru sa mnogo kontakta u odbrani i brz tempo u napadu kako bi materijalizovali fizičku nadmoć u odnosu na većinu rivala. Skoro svi su izrazito skočni, a ističu se Želabal, Dijao, Batum i Floran Pjetrus. Najveća mana im je nedostatak izrazitog šutera, pošto niko nije specijalista u šutu za tri poena.

Mozak ekipe je Toni Parker, on povezuje redove i vodi računa da ne dođe do preterane nediscipline u igri, što može da se dogodi u takvom načinu igre. On jeste čovek koji preuzima odgovornost u ključnim trenucima, ali rame uz rame sa njim je Boris Dijao, koji je napokon u pravoj formi i očekuje se da pokaže zašto već godinama pruža izvrsne partije u NBA ligi.

Novu dimenziju igri ‘trikolora’ doneće centar Čikago Bulsa Žoakim Noa, koji u Litvaniji debituje za nacionalni tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve