Nova vest
Košarka

Subota, 27.08.2011.

13:59

Rusija - šta može Blatova 'Zbornaja komanda'?

Ruska košarkaška federacija je nakon šampionata Evrope u Beogradu 2005. godine na mesto selektora postavila Dejvida Blata.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Već na sledećem kontinentalnom prvenstvu on je pokazao koliko je dobar trener.

Rusija je 2007. u Španiji u finalu pobedila domaćina i došla do zlatne medalje, što je bila prva medalja za Ruse na EP posle deset godina.

Blat će i u Litvaniji predvoditi Ruse čija igra će zavisiti najviše od forme Andreja Kirilenka, igrača Jute Džez. Tu će kao i na prethodnim šampionatima biti Viktor Hrijapa, Sergej Monja, Timofej Mozgov, Vitali Fridzon, Anton Ponkrašov i Sergej Bikov, koji će uz pomoć nešto mlađih Alekseja Šveda, Dmitrija Hvostova i Andreja Voronceviča pokušati da donesu medalju Rusiji.

U konkurenciji Bugarske, Slovenije, Gruzije, Ukrajine i belgije, Rusi će se sigurno boriti za prvo mesto u D grupi, i upravo rezultati u prvoj fazi mogli bi da determinišu i put ’zbornaje’ u Litvaniji. Iako su u pripremnim mečevima pretrpeli nekoliko teških i neočekivanih poraza, Ruse ne treba otpisivati.

Dejvid Blat je sjajan trener koji ima sasvim solidan izbor igrača i ukoliko se neke stvari poklope Rusi sigurno mogu do same završnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve