Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 29.08.2011.

12:11

Antonis Focis – igrač kojeg bi svako poželeo u timu

Ponikao je u Ilsijakosu, u tri navrata igrao je za PAO (1997-2001, 2002-2003 i 2008-2011), a još je nastupao za Memfis Grizlise, Real Madrid i Dinamo Moskvu.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Ovog leta Antonis Focis je ponovo napustio atinske ’zelene’ i prešao u Milano.

Prošle godine je u Evroligi imao 8.4 poena i 5.1 skok po meču, ali utakmicu sezone odigrao je u poslednjoj utakmici finalne serije domaćeg prvenstva sa Olimpijakosom – 22 poena, uz šut 6-6 za tri poena.

Focis ima 30 godina, visok je 208cm i igra na poziciji krilnog centra. Pripada tipu košarkaša za kojeg treneri kažu da bi svako poželeo da ih ima u ekipi. Košarkaš je sličnog profila kao Horhe Garbahosa, ima izuzetno precizan šut za tri poena iz mesta čime širi protivničke odbrane, a skoro uvek pogađa kada je njegovom timu najpotrebnije. Vredno trenira, ne troši mnogo lopti i uvek je spreman da se prilagodi ekipi. U skoku je takođe odličan i ume sasvim pristojno da istrči kontru.

Za reprezentaciju Grčke Focis je debitovao 2001. godine i sa Heladom je osvojio Evropsko prvenstvo u Beogradu 2005. godine, zatim srebro sa SP u Japanu narednog leta, kao i bronzanu medalju pre dve godine u Poljskoj. Tada je Focis postao i kapiten nacionalnog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve