Nova vest
Košarka

Petak, 26.08.2011.

13:46

Milenko Tepić – još se nije dokazao

Sa mlađim reprezentativnim selekcijama osvojio je četiri zlatne medalje, a član seniorskog tima je od Evropskog prvenstva 2007. godine.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Milenko Tepić ponikao je u novosadskoj Vojvodini, potom je igrao za Partizan od 2006. do 2009. godine, da bi potom prešao u Panatinaikos kod Željka Obradovića.

Kao i većina njegovih reprezentativnih drugova, nema baš najbolju sezonu iza sebe. Ni u drugoj sezoni u dresu ’zelenih nije se nametnuo kao važan igrač u rotaciji i uglavnom je imao epizodnu ulogu.

Veću minutažu Tepić je imao jedino u utakmicama domaćeg šampionata u ligaškom delu takmičenja, a u finalnoj seriji je ukupno na terenu proveo 38 minuta na četiri utakmice i dao je šest poena. Na fajnal-foru Evrolige igrao je samo četiri sekunde.

U grčkoj A-1 ligi Tepić je prosečno imao 7.4 poena, 2.8 skokova i 2 asistencije, a u Evroligi je beležio 2.5 poena i 1.1 skok.

Tepić ima 24 godina, visok je 202cm i igra na pozicijama jedan i dva. Utisak je da Tepić za sada nije realizovao svoj potencijal, neodlučan je u prodoru ka košu i čini se suviše plašljiv u pojedinim situacijama. Ima odličan pregled igre, dobro pronalazi saigrače posle ’pika’ i ima solidan šut sa distance. Ipak, to nije dovoljno za košarkaša tako velikih mogućnosti i EP u Litvaniji sledeća je prilika da Tepić probije barijeru koja mu smeta i izraste u velikog igrača. Kao Teodosić 2009. u Poljskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve