Nova vest
Košarka

Petak, 26.08.2011.

13:36

Žoakim Noa – karika koja je nedostajala Francuskoj

Posle nekoliko godina čekanja, sin slavnog francuskog tenisera Janika Noe napokon će obući dres sa državnim grbom.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Trebalo je da zaigra na Evropskom prvenstvu 2009. godine, ali su ga Čikago Bulsi ‘povukli’ posle dve nedelje priprema.

Žoakim Noa je visok 211cm, ima 26 godina i igra na poziciji centra. Sa Floridom je dva puta osvajao NCAA šampionat, a ‘Bikovi’ su ga birali kao devetog pika na draftu 2007. godine.

Iako je problematičan van teren (tuča sa saigračem Benom Valasom, svađa sa pomoćnim trenerom), Noa na terenu daje sve od sebe za ekipu i prošle sezone imao je 11.7 poena i 10.4 skoka po utakmici.

Njegovo prisustvo u reketu biće od ogromnog značaja za Francusku, naročito u odbrani. Vrlo je snažan, izvanredan skakač i ima dobar osećaj za blokadu, prošle godine izabran je u drugi odbrambeni tim u NBA ligi. Igra leđima nije mu jača strana, ali zato se odlično otkriva posle pika, pa bi trebalo da čini dobar tandem sa Parkerom. Iako ne šutira mnogo sa distance, siguran je sa linije slobodnih bacanja (oko 70%).

Noa voli sebe da naziva “Afričkim Vikingom” zbog kamerunskog i švedskog porekla, ali govori tečno francuski i uvek je govorio da mu je san da zaigra za nacionalni tim ‘trikolora’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve