Nova vest
Košarka

Petak, 26.08.2011.

13:23

Šarunas Jasikevičijus – legenda kao inspiracija ekipi

Jedan od najtrofejnijih evropskih košarkaša, Šarunas Jasikevičijus vraća se u reprezentaciju Litvanije posle trogodišnjeg odsustva.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Zov takmičenja kod kuće bio je i suviše primamljiv, pa će legenda litvanske košarke predvoditi novu generaciju u pokušaju da dođe do medalje.

Godine polako uzimaju danak, Šaras više nema snage da odigra ceo meč u istom ritmu, a i njegovih lucidnih asistencija sve je manje.

Međutim, on sa 35 godina treba ekipi da doprinese na drugačiji način – da bude vođa, da odagna pritisak nacije koji je na plećima nacionalnog tima i da svojim pobedničkim mentalitetom bude inspiracija ostatku ekipe. Verovatno je i da će biti na parketu kada se mečevi budu 'lomili', tokom karijere postao je poznat po tome što pogađa ključne šuteve.

Sa Jasikevičijusom na čelu Litvanija je dominantno osvojila EP 2003. i uzela još dve bronzane medalje (OI 2000. i EP 2007). Na klupskom nivou titula je još više – Evroligu je uzeo sa tri različita kluba (dve sa Makabijem i po jednu sa Barselonom i Panatinaikosom), a oprobao se i u NBA ligi igrajući za Indijana Pejserse i Golden Stejt Voriorse.

Visok je 192cm, igra na poziciji plejmejkera i trenutno je član Fenerbahče Ulkera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve