Nova vest
Košarka

Petak, 26.08.2011.

13:18

Rudi Fernandes – puca iz svih oružja

Rođen je u Palma de Maljorci, a od 16. godine igrao je za Huventud, klub koji je poznat po tome što forsira mlade igrače.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Postao je jedan od najboljih košarkaša Španije i 2008. se otisnuo preko Atlantika u Portland Trejlblejzerse.

Prva sezona bila mu je najuspešnija – postigao je 159 trojki, što je najviše u istoriji za rukija, pa je izabran u drugu postavu ’novajlija’.

Međutim, utisak je da Rudi Fernandes u Portlandu nije dobijao prostora u igri koji kvalitetom zaslužuje, prošle sezone imao je 8.6 poena po meču za 23.3 minuta. Tokom ovogodišnjeg NBA drafta trejdovan je u Dalas Meverikse.

Rudi ima 26 godina, visok je 198cm i igra na pozicijama beka šutera i krila. Jedan je od najkompletnijih evropskih igrača na spoljnim pozicijama – ima precizan šut za tri poena, i iz mesta i iz driblinga, eksplozivan je, brz, skočan i odličan u igri ’jedan na jedan’ licem ka košu. Atletske sposobnosti, pre svega duge ruke, omogućuju mu da bude i izvrstan igrač u odbrani.

Od Olimpijskih igara 2004. redovni je član nacionalnog tima ’furije’ i osvojio je zlatne medalje na EP 2009. i SP 2006. godine, kao i dve srebrne medalje – na EP 2007. i OI 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve