Nova vest
Košarka

Utorak, 07.02.2023.

19:47

Nestvarna utakmica u Čačku – Borac sa sedmoricom, dva preokreta u poslednje tri sekunde!

Konačno je kompletirano 18. kolo ABA lige i to fantastičnom utakmicom Borca i Cibone koju je gost u Čačku dobio rezultatom 84:83.

Izvor: SS

Autor: SS

Nestvarna utakmica u Čačku – Borac sa sedmoricom, dva preokreta u poslednje tri sekunde!
Foto: aba-liga.com

Uvertira u ovaj susret je bila burna, pošto je meč odložen za 24 sata usled stomačnog virusa kod čak devetorice igrača Borca.

Meč je odložen za 24 sata, a tim koji je predvodio Dejan Mijatović imao je samo sedam igrača u rosteru, a završio ga je sa šest igrača od kojih su petorica imali preko 30 minuta na parketu.

Susret je bio veoma neizvestan, posebno u završnici i poslednjem minutu u kom je Borac imao pola koša razlike trojkom Boldvina, ali Cibona je vratila prednost sa linije penala.

Borac je imao dva napada za pobedu, ali šut za tri Ćurčića nije ušao, dok su "cibosi" bili polovični sa penala i na 2,5 sekunde pre kraja i rezultatu 80:82 je usledio rasplet.

Dete Partizana Miloš Glišić pogodio je nestvarnu trojku iz okreta i doneo +1, a gosti su zvali tajm-aut.

Odigrana je akcija za Svena Smailagića, koji je doslovno sve promašio na ovom meču, ali je sada pogodio sa levog lakta za konačnih 84:83.

Ćurčić je pokušao preko celog terena i umalo pogodio, ali Čačanima ostaje gorak ukus zbog 14. poraza u sezoni, uz četiri pobede.

Najefikasniji igrač susreta je bio Hanter Hejl sa 29 poena i devet skokova, a pratio ga je Boldvin sa 24 poena.

U ekipi Cibone Kapusta je ubacio 22 poena uz čak 12 asistencija, dok je 14 poena imao Aleksandar Sani Aranitović.

Cibona je tako došla do sedmog trijumfa, uz 11 neuspeha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve