Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.09.2022.

09:10

Zvezda predstavila dresove: Tradicionalne boje i patriotski motiv FOTO

Košarkaški klub Crvena zvezda predstavio je dresove za narednu sezonu.

Izvor: LN

Autor: LN

Zvezda predstavila dresove: Tradicionalne boje i patriotski motiv FOTO
Foto: KK Crvena zvezda

Kao i prethodne dve godine, i u novoj sezoni Zvezda će nositi opremu renomiranog sportskog brenda "adidas".

Zvezda će dresove zvanično promovisati tokom medijskog dana Evrolige na konferenciji za medije u ponedeljak.

Prenosimo vam tekst sa zvaničnog sajta kluba u kojem su predstavljeni dresovi:

"Višedecenijska bogata istorija Crvene zvezde je poznata svuda u svetu, zato je jasno opredeljenje da i na novim dresovima, na domaćoj garnituri, dominiraju tradicionalne crveno-bele pruge ali ovog puta uz dodatak plave linija, koja po bokovima jasno asocira na motive srpske zastave, koja tradicionalno krasi poleđinu dresa, po sada već dugogodišnjim standardima Evrolige.

Osim garniture crveno-belih dresova koja će ove sezone uz prepoznatljive crvene linije imati po prvi put i dodatak (plave tanke linije), ekipa će u novoj sezoni nositi i drugu, gostujuću crveno-sivu garnituru, sa potpuno originalnim dizajnom i tri prepoznatljive bele adidas linije na bokovima. Takođe, šortsevi u svim garniturama biće jednostavni, ali vrlo prepoznatljivi i sa čuvene tri šare nemačkog giganta.

Dizajn dresova specijalno za Crvenu zvezdu radio je kreativni tim adidasa iz Nemačke, jer je Crvena zvezda sada već standardni deo adidas porodice u kojoj se nalaze Real, Bajern, ALBA, Panatinaikos, ASVEL.

Ove godine je prezentacija dresa urađena potpuno drugačije, pa su se u glavnim ulogama pronašli članovi porodica košarkaša, koji će tokom sezone nositi dres u velikim borbama koje predstoje u Evroligi, ABA Ligi i domaćim šampionatima. Time je samo nastavljeno sa praksom koja postoji u KK Crvena zvezda, da na svakom koraku pokazujemo i dokazujemo da su igrači, treneri, članovi menadžmenta, navijači deo jedinstvene crveno-bele porodice, na koju smo jako ponosni i sa kojom je lakše suočiti se sa svim izazovima.

Osim novih dresova, košarkaši Crvene zvezde dobili su pred start nove sezone i personalizovane majice za zagrevanje, a ostala oprema za trening i za slobodno vreme je takođe u prepoznatljivim crveno-belim bojama, kao i plavim i sivim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve