Nova vest
Košarka

Petak, 19.08.2022.

22:17

Itudis morao da izvede Atamana sa parketa, Grci mogu i bez Janisa VIDEO

Košarkaši Grčke savladali su Tursku rezultatom 89:80 u finalu 31. izdanja Akropolis kupa.

Izvor:

Autor:

Itudis morao da izvede Atamana sa parketa, Grci mogu i bez Janisa VIDEO
Foto: Profimedia

"Heleni" su igrali bez Janisa Adetokumba, ali ih ni to nije sprečilo da dođu do trijumfa na ovom susretu.

Košarkaš Milvokija ima problema sa bolom u leđima i nije ga bilo na parketu, a u njegovom izostanku glavnu ulogu je preuzeo njegov brat Kostas. Meč je završio sa 19 poena i 13 skokova.

Tajler Dorsi ga je pratio sa 16 poena, četiri asistencije i tri skoka, dok je treći brat Tanasis meč završio sa osam poena.

Na drugoj strani je briljirao košarkaš Filadelfije Furkan Korkmaz sa 22 poena i 10 skokova, dok je Čedi Osman imao 17 poena. I treći najefiasniji je bio igrač iz NBA lige, a u pitanju je Alperen Šengun koji je bio dvocifren sa 10 poena.

Najzanimljiviji deo susreta se desio tokom treće četvrtine kada je selektor Turske Ergin Ataman isključen, ali je odbio da napusti parket.

Na kraju je morao da reaguje i Dimitris Itudis, nakon čega se trener Efesa zadovoljio sa sedenjem sa strane i gledanjem ostatka meča. Naravno, nije sedeo mirno.

Grčka sledeći meč igra sa Srbijom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a i dalje je nepoznanica koji je stepen povrede Janisa Adetokumba, ali i Janisa Papapetrua i Jorgosa Papajanisa. Taj meč je na programu 25. avgusta.

Tri dana kasnije, naša selekcija putuje Turski gde će igrati još jedan meč u okviru istih kvalifikacija protiv Atamanove selekcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve