Nova vest
Košarka

Utorak, 16.08.2022.

13:21

"Srbi imaju gorak ukus u ustima kada pomisle na nas"

Slovenački košarkaš Goran Dragić govorio je o sunarodniku i kolegi Luki Dončiću, pa se prisetio finala Evrobasketa 2017. godine i finala sa Srbijom.

Izvor: LN

Autor: LN

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Dončić i Dragić će biti udarne igle reprezentacije Slovenije na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Oni će tu braniti titulu koju su 2017. godine osvojili savladavši Srbiju u borbi za zlato.

"Razlika između Luke 2017. i sada je dan i noć. Tada je tek počinjao svoju karijeru na najvišem nivou, a danas svi znamo šta njegovo ime znači u svetu košarke. Pre pet godina je debitovao za nacionalni tim, a sada je vođa i ja ću ga pratiti", izjavio je Dragić.

Jedna od najbitnijih promena u odnosu na 2017. je ta što selekciju više ne vodi Igor Kokoškov, već je na mestu selektora Aleksandar Sekulić.

"Razlika je možda manja nego što inicijalno deluje. Zašto? Sašo je mnogo naučio od Igora, ali i dodao štošta svoje. On je sjajan trener. Najveća razlika je u jeziku, Igor je sa nama komunicirao na srpskom, što za nas nije problem, a Sašo, naravno, priča na slovenačkom. On je lokalni trener i drago mi je što radim sa njim",
objasnio je iskusni plejmejker koji će naredne sezone nositi dres Čikago Bulsa.

Sloveniju pre nastavka kvalifikacija za Mundobasket i Evrobasketa očekuje pripremni duel sa Srbijom u sredu u Stožicama od 20.15.

"Srbi verovatno imaju gorak ukus u ustima kada pomisle na nas. Pobedili smo ih u finalu. Utakmice protiv njih su uvek spektakl. Oni su među najboljima na svetu"
, podvukao je popularni "Dragon".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve