Nova vest
Košarka

Utorak, 28.06.2022.

13:45

Basketaši o osvajanju svetskog zlata: Igrali smo kao tim

"Bili smo kao jedan, igrali kao tim, pokazali karakter i veliku želju da vratimo svetsko zlato u Srbiju", kaže kapiten basketaša Srbije Dejan Majstorović.

Izvor: B92

Autor:B92

Basketaši o osvajanju svetskog zlata: Igrali smo kao tim
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Majstorović je u Antverpenu osvojio svoje četvrto zlato na Svetskim prvenstvima, od ukupno pet koliko sada ima Srbija.

"Odigrali smo još jedan dobar turnir. Otišli smo da uzmemo zlato, bili smo kao jedan, pokazali smo karakter. Imali smo veliku želju da vratimo zlato u Srbiju koje smo propustili na prošlom Svetskom prvenstvu. Nadam se da ćemo se i sa narednih prvenstava vraćati sa medaljama. Imamo u septembru Evropsko prvenstvo Gracu i nadam se da se ponovo vidimo", rekao je Majstorović.

Njemu je najteža prepreka bila Litvanija, koja je važila za favorita.

"Ušli smo malo slabije u prva dva meča, ali nakon toga smo se izdigli i nastavili da igramo kako želimo. Izdvojio bih četvrtfinale sa Letonijom koja nam je bila najveći konkurent. Pre njih nismo bili u najboljoj formi, ali smo onda odigrali dobro i pobedili i nakon toga sam bio siguran da ćemo osvojiti prvenstvo".


Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović istakao je da je ponosan na ovaj sastav.

"Veoma sam srećan zbog ovog uspeha. Sve čestitke u moje ime i ime Saveza. Ponosan sam na ovaj tim zbog svega što su uradili. Nadam se da ćemo se ponovo videti sa istim razlogom", rekao je Danilović.

Selektor tima Marko Ždero je Svetsko prvenstvo osvajao kao igrač, a sada je do svetskog trona stigao prvi put kao selektor.

"Sada pričam iz ove perspektive kao trener jer sam donosio medalje Srbiji kao igrač. Posle Olimpijske medalje se govorilo da li je ta bronza uspeh ili ne. Posle Tokija smo podmladili sastav. Reprezentacija je sastavljena iz dva tima, Limana i Uba. Imali smo dosta vremena za uigravanje. Mnogo smo trenirali i to se isplatilo"
, rekao je selektor Ždero.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve