Nova vest
Košarka

Nedelja, 22.05.2022.

10:00

Ataman jedan od najvećih evropskih trenera?; "Lepo je biti autsajder"

Ergin Ataman, dvostruki zaredom šampion Evrope, bio je upitan da li novom titulom u Evroligi ulazi u društvo najboljih evropskih trenera svih vremena.

Izvor: B92

Autor:B92

Ataman jedan od najvećih evropskih trenera?;
Pedja Milosavljevic/starsport/2022

"Lepo je biti autsajder. Takav sam trener jer dolazim iz Turske. Zato što pre mene niko u Turskoj nije beležio ovakve rezultate", rekao je Atamans.

"Ja sam drugačiji tip osobe. Uživam u treniranju, u konferencijama za medije i u intervjuima. Nekada uživam i u bunjenju protiv Evrolige. Tada me kazne i u šali kažem da sam sponzor lige. Ali sada ću uzeti bonus koji mi sledi", dodao je turski trener.

Ataman radi neverovatan posao sa Efesom, u tri godine tri puta je igrao finale Evrolige i dva puta je osvojio titulu šampiona Evrope.

Stvorio je sjajnu hemiju, igrači veruju jedni drugima i koliko zasluge idu košarkašima, toliko idu i njemu.

U ovom veku samo su Makabi (04, 05) i Olimpijakos (12, 13), uspevali da u dve godine osvoje isto toliko titula u Evroligi, što govori o tome koliko je teško ponoviti takve rezultete.

"Neko smatra da sam dobar trener, neko ne. I to je u redu, nemam problem", zaključio je Ataman.

Možda ne spada u najveće, možda i spada, ali ove rezultate sa Efesom mu niko ne može oduzeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve