Nova vest
Košarka

Subota, 21.05.2022.

22:27

"Možda ću preplivati reku, možda odem kući..."

Dvostruki uzastopni MVP finala Evrolige Vasilije Micić rekao je da pre nekoliko godina nije ni sanjao da će doći do ovakvih uspeha.

Izvor: LN/SN

Autor: LN/SN

foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Micić je drugu godinu zaredom sa Efesom osvojio Evroligu, a opet je bio najkorisniji igrač završnog turnira.

Dvadesetosmogodišnji plejmejker je 2018. godine sa Žalgirisom debitovao na Fajnal-foru Evrolige upravo u Beogradu, a tada se nije ni nadao da će se ponovo naći na tom takmičenju, a kamoli ga osvojiti.

Novinari su pitali Micića da li je posle osvajanja EL prošle godine mislio da će godinu dana kasnije ponoviti isti uspeh.

"Iskreno, ne. Kada sam igrao prvi Fajnal-for ovde, mislio sam da će mi biti poslednji, ali ja sam živeo veoma spontano i nikada nisam imao planove, kao što ih nisam imao ni za večeras, za to kako ću proslaviti ovo... Možda ću preplivati reku, a možda ću otići kući. Ne znam", uz osmeh je izjavio Micić.

Reprezentativac Srbije otkriva značaj prvog Fajnal-fora u karijeri.

"Taj Fajnal-for je bio izuzetno bitno iskustvo za mene, jer sam posle toga shvatio da je za najviši nivo potrebno mnogo žrtvovanja. To iskustvo mi je dalo motiv da nastavim da radim i kada sam otišao iz Žalgirisa osetio sam da mogu da uradim nešto dobro, iako sam prešao u klub koji je tada bio na poslednjem mestu", priča Micić i nastavlja:

"Potpisivanjem jednogodišnjeg ugovora mislio sam da ću tada otići (iz Efesa), ali pobeda u finalu odmah posle te sezone mi je dala novu motivaciju da ostanem ovde, jer sam osetio da imamo sjajnu grupu igrača u kojoj svako ima potrebnu da se dokaže, uključujući i mene. Mislim da smo tokom ovih godina gradili tu hemiju i da smo ostvarili nešto za pamćenje. Nisam verovao da ću opet biti ovde, ali ništa bolje nije moglo da mi se desi u životu".

Vasiliju je prošle godine MVP trofej uručio Dimitris Dijamantidis, a sada je to uradio Vasilis Spanulis.

"Moj omiljeni igrač je Dijamantidis, ali sam takođe bez teksta što mi ove godine uručuje nagradu Spanulis, jer je on velika legenda. Imao sam priliku da igram protiv njega i mnogo sam ponosan na to. To su veliki igrači koji su ostvarili velike karijere. Glavni razlog mog poštovanja prema Dijamantidisu je skromnost. On se nikada nije pravio da je 'baja' van terena, a na terenu je bio glavni. Ja pokušavam da budem takav, ali na neki svoj način".

Micić je u polufinalu odlučio meč sa Olimpijakosom trojkom u poslednjoj sekundi, dok je Real Madridu u finalu presudio sa 23 poena, više od svih.

"Ovo su jedinstvene životne prilike. Uvek se trudim da budem spreman za nove izazove. Imati priliku da igraš kod kuće, pobediti pred svojim navijačima na taj način, biti spreman da se pripremiš dva dana posle toga... Meni najveću privilegiju čini to da ovaj tim veruje u mene, da ovaj trener veruje u to što radim".

Micić je novinarima delovao previše skromno za nekoga ko je svoj tim dve godine zaredom vodio do titule šampiona Evrope.

"Ja sam stvarno ovakav. Od trenutka kada sam imao taj neki pad nakon Bajerna i Zvezde sam shvatio da biti u neku ruku arogantan... Nemaš ništa od toga. Ja sam ceo život bio klinac koji je talentovan i koji obećava, a onda sam shvatio – za koga obećavaš ako ne pokazuješ to na delu?", objašanjava Vasa i dodaje:

"Onda sam doneo tu odluku prvo da odem u Tofaš. Tada sam shvatio da biti skroman ne zna či lažno biti skroman, nego biti iskreno skroman i truditi se da budeš svaki dan takav. Ja nisam samo danas ovakav, ja sam već dugo godina ovakav, samo što sebe ne predstavljam u javnosti mnogo jer sam shvatio da moja privatnost vredi više nego biti konstantno u javnosti. To ću nastaviti da radim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve