Nova vest
Košarka

Sreda, 18.05.2022.

14:51

Mega razbila Insep na startu turnira u Beogradu

Juniori Mega Mozzarta su sjajno započeli juniorski turnir Evrolige pošto su u prvom kolu bili bolji od francuskog INSEP-a sa 70:54.

Izvor: RM

Autor: RM

Mega razbila Insep na startu turnira u Beogradu
Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov

Juniori Mege narednu utakmicu igraju na istom mestu u četvrtak od 11 časova a protivnik će biti Real Madrid.

Izabranici trenera Dragoljuba Avramovića su odigrali sjajan meč, pogotovo u odbrani i u potpunosti su kontrolisali celi tok susreta protiv jednog od favorita za osvajanje titule, pa su na kraju i više nego zasluženo došli do ubedljive pobede

Najbolji u redovima Mege su bili Nikola Đurišić sa 20 poena i 7 skokova, kao i Basala Bagajoko sa 17 poena i 14 skokova. U francuskoj ekipi je Rajan Ruper postigao 19 poena.

Juniori Mege su čvrsto ušli u utakmicu i posle početnog odmeravanja snaga, brzo preuzeli vođstvo uz odličnog Bagajoka pod oba koša, kao i Đurišića koji je sjajno probijao odbranu francuake ekipe. Prednost bi bila i veća da nisu promašili nekoliko slobodnih bacanja, ali je u drugoj deonici odbrana bila na najvišem nivou, Mega je dozvolila samo 10 poena protivniku, pa je rezultat na poluvremenu 37:28.

Francuska ekipa je bila skoro 5 minuta bez poena u trećoj deonici, Mega je povećala prednost na 13 poena a nakon mini serije protivnika, usledio je odgovor Mege u nizu ukradenih lopti i lakih poena. Na kraju treće četvrtine je bilo plus 17, a u poslednjoj deonici pobeda Mege nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve