Nova vest
Košarka

Petak, 21.01.2022.

20:00

Zvezda ispustila +14 i izgubila dramu u Francuskoj!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 22. kolu Evrolige na gostovanju Asvelu rezultatom 69:67 (11:17, 14:18, 24:13, 20:19).

Izvor: SS

Autor: SS

Zvezda ispustila +14 i izgubila dramu u Francuskoj!
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ

Zvezda će imati za čime da žali, pošto je u većem delu utakmice vodila i u jednom momentu imala čak +14, ali je na kraju sve prokockala i izgubila.

Bio je to prvi meč crveno-belih posle 19 dana, a u evropskom takmičenju prvi u 2022. godini, 22 dana od duela protiv Zenita.

Zvezda je upisala 12. poraz u sezoni, uz sedam pobeda u elitnom takmičenju, dok je Asvel sada na skoru 9-11.

Dejan Radonjić je na dobar način pripremio meč u dvorani "Astrobal" i to je već na samom startu donelo rezultat.

Odbrana je bila ključ, pošto je Asvel teško video obruč, a kamoli postizao lake poene. U prvoj četvrtini ih je postigao samo 11, što je Zvezdi omogućilo lepu prednost od +6 nakon 10 minuta igre.

Niko se nije posebno isticao, budući da se igralo na izrazito mali broj poena, već je Zvezda timskom igrom "gušila" protivničku i stvarala prednost.

Još čvršće je deloveo bedem Zvezde u drugoj deonici, Francuzi su dugo bili bez poena u nizu, pa je vođstvo ubrzo postalo dvocifreno, a išlo je i do +14 (25:11).

Dvocifrena razlika je zadržana do odlaska na veliki odmor – 35:25.

Međutim, odmah na početku trećeg kvartala je bila primetna energetska promena u oba tima. Zvezda je spustila intenzitet u odbrani, a Asvel ga značajno pojačao, i to najviše zahvaljujući Polu Lakombu.

Omaleni bek se razigrao na obe strane terena, a pogotovo u tranziciji gde je "cepao" odbranu Zvezde i prodirao do lakih poena.

Probudila se i domaća publika, a Zvezda nije nalazila pravi odgovor, osim dve trojke koje je ubacio Ognjen Dobrić, ali nije to bilo "to", ni u napadu, ali ni odbrani.

U prve dve deonice francuski tim je postigao 25 poena, a samo u trećoj 24, pa je pred ulazak u poslednjih 10 minuta Asvel preokrenuo i poveo rezultatom 49:48.

Ušlo se u rezultatsku klackalicu, u kojoj je na jednoj strani trojku pogodio Strazel, a na drugoj ponovo Dobrić i time je održavao Zvezdu u minimalnom vođstvu.

Veliki problem za Zvezdu bio je peti faul Nikole Kalinića na tri minuta pre kraja, a baš u momentima kada je vezao četiri poena.

I onda, u samoj završnici, Asvel je preko Džejmsa Gista i boljoj igri pod obručima uspeo da dođe do minimalne i, ispostavilo se, krucijalne prednosti.

U poslednjem minutu je Ognjen Dobrić "flouterom" doneo izjednačenje na 67:67, ali je odmah na drugoj strani Kris Džons položio loptu za 69:67.

Zvezda je imala poslednji napad, Dobrić se odlučio za trojku, ali je ovog puta promašio i pobeda je ostala u Vilerbanu.

Dobrić je bio najefikasniji igrač susreta sa 20 poena, a jedini dvocifren u Zvezdinom timu bio je Eron Vajt sa 12 poena.

Asvel su predvodili Džons i Lakomb sa po 17 postignutih poena.

Sva dešavanja iz Francuske pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

298 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve