Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.06.2021.

09:52

Srbija ponovo ubedljiva – maksimalnim učinkom do četvrtfinala

Košarkašice Srbije savladale su Crnu Goru 87:75 u trećem kolu grupne faze Evropskog prvenstva i tako prvi deo takmičenja završile sa maksimalnim učinkom.

Izvor:

Autor:

Srbija ponovo ubedljiva – maksimalnim učinkom do četvrtfinala
Foto: FIBA

Naše košarkašice su završile prve u grupi B i kao prvoplasirane sa sve tri pobede idu direktno u četvrtfinale. Srbija u sredu igra četvrtfinale od 21:00. Protivnik nije još poznat.

Poražena reprezentacija Crne Gore je takođe prošla u drugu fazu i igraće osminu finala.

Naša reprezentacija je posle uvodnih poena potpuno stala i Crna Gora je napravila seriju 10:0, koja joj donosi dvocifrenu prednost.

Crna Gora je do kraja prve četvrtine održavala prednost, najviše zahvaljujući dobrom šutu i velikom broju slobodnih bacanja pred kraj prvog kvartala, pa je posle prvih 10 minuta Srbija bila na -5.

Sjajnom odbranom naše košarkašice zatvaraju svaki put ka košu Crnoj Gori, koja u prvih pet minuta druge deonice postiže samo dva poena.

Srbija dolazi do preokreta i u jednom trenutku najveće prednosti od +12, ali trojkom uz faul i sa dva slobodna bacanja u poslednjih 30 sekundi prvog poluvremena je Crna Gora taj zaostatak prepolovila.

Na poluvremenu bilo je +6 za Srbiju.

Loše je Srbija ušla u treću četvrtinu i može se reći da se mučila u napadu, dok je na drugoj strani dominirala Getling, za koju nismo imali rešenja.

Crna Gora nije uspela da preokrene, Srbija je održavala prednost i dobro završila treću četvrtinu.

Pred poslednjih 10 minuta bilo je +8 za Srbiju.

Na startu četvrte četvrtine bilo je +10 za našu selekciju, ali na pet minuta do kraja se Crna Gora vraća na -5.

Kao po običaju, Srbija je zategla odbranu u završnici i Crna Gora nije imala rešenja za to.

Održala je Srbija prednost do kraja i upisala treću pobedu u trećoj utakmici grupne faze. U četvrtfinale idu sa maksimalnim učinkom.

Naš tim su do pobede predvodile Krajišnik sa 20 poena i 9 skokova, Anderson sa 14, Bruks sa 13, Vasić sa 12 i Jovanović sa 11 poena.

Kod Crne Gore istakle su se Getling sa 22, Dubljević sa 10 i Mujović sa 10 poena i 12 asistencija.

Meč ste mogli da pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Tok meča

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve