Nova vest
Košarka

Subota, 12.06.2021.

17:55

Micić: Dobro što je Kokoškov selektor, imam bolji odnos sa njim

Srpski košarkaš Vasilije Micić govorio je o minuloj sezoni, teškim periodima u karijeri, ali i predstojećim kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Izvor: MT

Autor: MT

Micić: Dobro što je Kokoškov selektor, imam bolji odnos sa njim
Foto: Profimedia

Sezona Efesa nije počela na najbolji mogući način, ali je okončana titulom u Evroligi, te MVP nagradom za njega samog.

"Ključ uspeha jeste pribranost, strpljivost. Verovali smo u tom da nam ništa nije oteto. Evroliga nama ništa nije ukrala. Posvetili smo se novoj sezoni, koja je krenula čudno... Poraz u finalu prve godine kada smo sve iznenadili igrom i uspehom, na tim je uticao pozitivno, bez obzira na gorak ukus zbog poraza. Ostali smo gladni i željni uspeha. Mnogi su bili skeptični, ali tri godine zaredom smo pokazali da smo zasluženo u vrhu", rekao je Micić u intervjuu za "Al Jazeera Balkans".

U polufinalu protiv CSKA je morao da završi utakmicu pre vremena, zbog pete lične greške.

"Drugačije gledam na stvari u poslednjih par godina. Jedna od glavnih stvari je da ne dramim. N želim da dramim ni oko košarke. Nije mi to jedina stvar u životu. Pomalo naivno sam dao sve od sebe u prvih 30 minuta, da bi onda zbog nedostatka energije sam doneo neke loše odluke. Ne sećam se pre toga kada sam napravio pet faulova. Kada sam seo na klupu bio sam miran, verovao sam u saigrače. Imamo najtalentovaniji bekovski kadar u Evroligi. Odgledao sam to do kraja, ali bio sam miran."

Karijera mu je u jednom momentu bila dovedena u pitanje; povreda kolena, težak period u Bajernu... Šta je bila prekretnica?

"To je u meni budilo razna osećanja. Konstantno sam bio na nekim raskrsnicama. Jedan od razloga zašto ne volim dajem intervjue jeste to iskustvo kada sam sa 16 godina odjeknuo u košarkaškoj javnosti. Svake nedelje sam davao intervjue, iz frižidera sam iskakao. Nakon toga je ta povreda doprinela da se više bavim sobom", rekao je on i dodao:

"Ne volim da se vraćam u prošlost. Period iz Bajerna; trudim se da se sećam u najboljem mogućem svetlu. To mi je bila jedna velika škola. Ta odluka nije bila potpuno moja. Tada sam potpuno sebe dao treneru i organizaciji jer sam verovao da mi žele najbolje. Ta prilika je u jednom trenutku postala nejasna, imao sam pehove sa povredama. Imao sam super saigrače poput Duška Savanovića."

Svi sanjaju Real, a Micić je ostao u Efesu...

"Jedna od ključnih stvari je odlazak u Bajern. Ta priča je bila sjajna priča na papiru. Tada sam shvatio da to uopšte ne igra na parketu. Smatram da sam dovoljno fer prema sebi da uvek dajem maksimum. Da li je to dovoljno za titulu Evrolige? Sada jeste bilo. Pratio sam instinkt i nisam otišao u Real. Nakon prve godine u Efesu sam osetio pripadnost i to mi je bilo više nego dovoljno. Tada sam naišao na čudne komentare: ’Kako si mogao da odbiješ Real?’. Te stvari ne utiču na mene, a svojim rezultatima sam demantovao te ljude."

Micić kaže da će da sasluša ponude iz NBA lige.

"Skoro sam se čuo sa menadžerom Miškom Ražnatovićem. Na kraju se vodimo time da ja odlučim. Miran sam. Trenutno osećam da bih voleo da saslušam ponude iz NBA. Da čujem šta mogu da dobijem od ljudi iz NBA. Ako se u tome ne pronalazim, ja sam potpuno srećan ostankom u Evropi. Ovde nema mnogo opcija da se bira. Ostanak u Efesu je prelepa stvar za mene. Potencijalna promena? Videćemo. Po prioritetu bih voleo da saslušam šta NBA ima da kaže."

Postoji li dilema da li je spreman za NBA ligu?

"Nemam dilemu. Kada sam bio draftovan 2014, tada sam imao pre workout treninge. Ostavljen sam tada kao jedan od najboljih plejmejkera na draftu. Svestan sam bio da moje telo nije spremno. Realan sam prema sebi. tada je pravljena priča da nakon dve godine idem u NBA, ja to nisam osećao. Razlika između tada i sada jeste da sam sada kroz teren dobio tu priliku, dokazao se, izborio... Gotov sam proizvod. Ništa nije garantovano, ali sada mislim da mogu da osetim feedback da li sam deo te priče ili ne..."

Tokom SP u Kini mu je majka preminula. Kako je to podneo?

"Odlazak na pripreme bio je nakon najbolje sezone do tada. Moj prioritet mi je bila porodica. Uvek sam se vodio da je to nešto što ne sme da trpi zbog košarke. Ja sam tri godine igrao sa saznanjem da je mama imala to što je imala. Nosio sam stoički. Sebi sam pokazao da je moguće. Odnos sa Sašom Đorđevićem je od samog početka 2014. bio čudan. Nikada u životu nisam bio na nekog ljut. Trebalo je to da se desi da bih opet shvatio neke stvari. Svestan sam da to nisu lepa učenja, ali kada se već dešava, hajde da naučim nešto iz toga. Moj momenat prihvatanja i govora da moram da idem dalje bio je ključ da bih nastavio. Imao sam obavezu prema svojoj sestri da joj pokažem da to može. Posle toga sam tražio na svoju inicijativu da igram Superkup protiv Fenera. Smatrao sam da je toi prošlost, da moram da živim."

Igraće u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

"Dobra je promena sa trenerskim kadrom. Sa Igorom (Kokoškovim) imam bolji odnos. U ovom trenutku sam i igrački spreman, rasterećen komentara javnosti, dodatnog dokazivanja. Ovakav sam najproduktivniji za nacionalni tim. Prihvatio sam da igram i kvalifikacije i OI, ako obezbedimo", zaključio je Micić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve