Nova vest
Košarka

Nedelja, 18.04.2021.

12:23

Zvezda na Cedevita Olimpiju – drugi čin

Košarkaši Crvene zvezde u derbiju ABA lige gostuju Cedevita Olimpiji od 17 časova.

Izvor: MS

Autor: MS

Zvezda na Cedevita Olimpiju – drugi čin
Djordje Kostic / STARSPORT

Drugi meč u rasponu od samo pet dana odigraće stari znanci i rivali, sada u Ljubljani.

Utakmica u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" završena je super-dramatičnom završnicom tako što je Zvezda preokrenula tri poena minusa na 15 sekundi do kraja (82:81).

Ne treba da se naglašava koliko je važan ovaj meč za obe ekipe u borbi za mesta u plej-ofu i što bolje pozicije pred odluku na Jadranu.

Zvezda ima priliku da trijumfom stigne Budućnost na samom vrhu tabele, a Cedevita da se "ugura" na četvrto mesto ispred Mornara.

Svestan velike važnosti utakmice je i trener crveno-belih Dejan Radonjić.

"Očekuje nas još jedna teška utakmica u kratkom vremenskom periodu, sa istim i vrlo kvalitetnim protivnikom. Ovi mečevi su dodatno specifični jer ih igramo u ligaškom delu u rasponu od samo tri dana. Ekipa Olimpija Cedevite je odličan tim, koji je svoj kvalitet potvrdio još jednom i utakmicom u Beogradu. Moraćemo da odigramo vrlo dobar meč u oba pravca i da se potrudimo da dobri vremenski intervali koje smo imali i prikazali u utakmici u sredu u Beogradu budu ovoga puta duži", rekao je Radonjić.

Dejan Davidovac očekuje još jedan težak susret sa "zmajevima".

"Još jedan jak meč očekuje nas u kratkom vremenskom periodu protiv ekipe Olimpija Cedevite. Sve ono što smo znali i zašta smo se pripremali potvrdili su u Beogradu. Ekipa odličnih šutera koja puno trči i ima veliki timski kvalitet. Biće pomalo neobično odigrati sa istim rivalom dve utakmice u 4 dana u istom takmičenju i to u ligaškom delu, ali cilj ostaje isti kao i pred prvi meč, da odigramo čvrstu, dobru utakmicu u završnici ligaškog dela takmičenja protiv ekipe koja se kao i mi bori za plej of”, rekao je Davidovac.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve