Nova vest
Košarka

Subota, 23.01.2021.

17:10

"Timskom igrom da zatvorimo Petruševa i Simonovića"

Trener košarkaša Cibone Ivan Velić rekao je da je pred njegovom ekipom zadatak da timskom igrom "zatvori" Filipa Petruševa i Marka Simonovića.

Izvor: B92

Autor:B92

photo: STARSPORT/ Miroslav Todorovic

"Znamo svi u kojem smeru Mega ide svih ovih godina. Mlada su ekipa sa puno NBA potencijala, prvenstveno mislim na Petruševa i Simonovića koji su dva ključna igrača u tom timu po svemu. Pokrivaju pozicije 4 i 5, a imaju košarkaško razumevanje kao bekovi. U njima čuči ogroman potencijal i njihova NBA budućnost je neupitna. Na nama je da ih timskom igrom zatvorimo", rekao je Velić, prenosi klub.

"Uz njih dvojicu imaju još ozbiljnih igrača i sigurno nas očekuje teška i zahtevna utakmica", dodao je on.

Košarkaši Cibone sutra gostuju Megi, u utakmici 16. kola ABA lige. Mega ima skor od deset pobeda i pet poraza, dok Cibona ima tri pobede i devet poraza.

Skoti Rejnolds se još nije oporavio od povrede, a zbog udarca u stopalo pod znakom pitanja je i nastup Ivana Novačića.

"Imamo dosta problema s povredama, nikako da to prestane da nas tišti. Na toj utakmici ćemo biti lišeni usluga Rejnoldsa i vrlo verovatno i Novačića. Igrači koji budu u rosteru će dati sve od sebe da dođemo do dobre igre i da iskoristimo šansu ako nam se ukaže, a verujem da će biti šanse za nas u toj utakmici", rekao je Velić.

Košarkaš Cibone Toni Nakić naveo je da će njegova ekipa morati energetski da ogovori Megi.

"Oni puno trče, mlada su ekipa. Imaju dva jaka igrača u reketu, Petruševa i Simonovića. Ako njih uspemo da zatvorimo imaćemo šanse za pobedu. Dobro treniramo, dobro radimo i svakako ćemo se dizati. To možemo pokazati već sutra", rekao je Nakić.

Utakmica Mega - Cibona igra se sutra od 12.00 u Hali sportova "Ranko Žeravica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve