Nova vest
Košarka

Subota, 05.12.2020.

11:58

Zvezda čeka Budućnost: Da eliminišemo loše faze

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu Budućnosti u 9. kolu ABA lige.

Izvor: MS

Autor: MS

Zvezda čeka Budućnost: Da eliminišemo loše faze
Foto: KK Crvena zvezda

Utakmica između jedine dve neporažene ekipe u novoj sezoni regionalnog takmičenja (Budućnost odigrala tri utakmice manje zbog koronavirusa tokom novembra) na programu je u hali "Aleksandar Nikolić".

Ekipa Saše Obradovića vratila se u petak uveče iz Tel Aviva, gde je tesno izgubila od Makabija u Evroligi, i već počela pripreme za Podgoričane.

Dolazi nam u goste jedan od favorita za osvajanje ABA lige. Vrlo ozbiljan ozbiljni protivnik, koji je vrlo dobro popunjen na svim pozicijama, dodatno su se pojačali i tokom sezone. Igraju dobru timsku košarku, kombinacija su iskustva i mladosti, dobrih atletskih sposobnosti, a dodatni kvalitet im daje i činjenica da veći broj igrača, uključujući i nosioce igraju zajedno već neko vreme, i vrlo dobro se poznaju", rekao je Obradović.

U ekipu se posle reprezentativnih akcija vraćaju Boriša Simanić i Aleksa Radanov.

"Znamo koliko je važna utakmica i imamo veliku želju i motiv da pobedimo. Na prvom mestu želimo da odigramo dobro, i eliminišemo loše faze iz prethodnih igara", dodao je Obradović.

Težak meč očekuje krilni centar Marko Jagodić-Kuridža.

"Očekuje nas jedan od najozbiljnijih ispita u regionalnom takmičenju od početka sezone. Ekipa Budućnosti je odigrala nekoliko vrlo dobrih mečeva od početka sezone, sačuvali su nukleus ekipe Kobsa, Ivanovića, Nikolića i na to dodali Apića, Rida, Mitrovića, Edžima i italijanskog reprezentativca Dela Valea, što govori da su im ambicije najveće. I tako ćemo se i postaviti pred ovu utakmicu, igramo je protiv rivala koji želi kao i mi sam vrh. Da se ne ponavljam, očekujem da odigramo borbeno, čvrsto, i da svedemo greške i padove koncentracije na najmanju moguću meru,čime bi stvorili uslove da dođemo do vrlo važne pobede koja bi nam predstavljala i podstrek za dalje", zaključio je.

Utakmica se igra u nedelju sa početkom u 18 sati.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve