Nova vest
Košarka

Nedelja, 25.10.2020.

17:40

Partizan "izrešetao" Cedevitu za drugu pobedu u ABA ligi

Košarkaši Partizana savladali su Cedevita Olimpiju rezultatom 86:77.

Izvor: SN

Autor: SN

Partizan
foto: Dragana Stjepanovic/Starsport.rs

Partizan je u poslednjih 5 minuta druge četvrtine napravio seriju 16:0 i uspeo da savlada Cedevita Olimpiju, pa sada ima skor 2 pobede i 2 poraza.

Kodi Miler Mekintajer i Jaka Blažić imali su svojevrsni "skorerski rat", a američki plejmejker se na kraju radovao, pošto je njegov tim upisao važan trijumf.

Nismo videli mnogo poena na samom startu utakmice, na polovini prve četvrtine oba tima su imala po 8 postignutih poena, a onda ide možda i najluđa sekvenca na čitavoj utakmici.

Miler-Mekintajer u dva trapava poseda gubi loptu, nakon što je Janković ukrao. Pa onda ide napad Cedevita Olimpije gde Blažiću ispada lopta, jedva je spašava, da bi je bacio ka svom plejmejkeru i onda preko pola i lopta je ponovo za Partizan.

Kodi Miler-Mekintajer pravi grešku u koracima i to je njegova treća izgubljena lopta u tri poseda. Posle dobre odbrane ide napad Partizana, ali Zagorac šalje loš pas i to je 4. izgubljena lopta u nizu!

Malo su bolje zaigrali gosti u nastavku prvog perioda i poveli sa 19:16 pred ulazak u drugi desetominutni period, koji je počeo trojkom crno-belih koju je postigao Novica Veličković.

Kapiten Partizana je uspeo da probudi saigrače, hvatao je skokove, pogađao trojke i igrao odbranu, pa su izabranici Vlade Šćepanovića uz pik igru Gordića i Mike stekli prednost od 24:22.

Crno-beli su uspeli da nateraju Marinkovića, Hopkinsa i Džonsa da naprave po tri lične greške u prvom poluvremenu, to nisu bile dobre vesti za goste, a onda kao „šlag na tortu“ stiže trojka iz step beka Kodi Miler Mekintajera i Partizan vodi sa 38:33 na nešto više od minuta pre kraja poluvremena.

Ipak, Cedevita Olimpija je zahvaljujući Jaki Blažiću imala vođstvo na poluvremenu, koji je napravio seriju 7:0 i u svlačionice se otišlo sa 40:38 u korist gostujućeg tima.

Drugo poluvreme počelo je poenima gostujućeg tima, a Partizan se oslanjao na poene Kodija Milera-Mekintajera, koji je pogađao iz driblinga uglavnom sa 45 stepeni iz nimalo lakih situacija.

Jaka Blažić se maksimalno trudio da mu oteža posao, pogađao je u serijama i bio ubedjlivo najbolji igrač gostujućeg tima, a u poslednji kvartal smo ušli sa nerešenim rezultatom 64:64.

Znali smo da ćemo gledati sjajan meč, a Cedevita je naparvila seriju od 8:0 na startu četvrte četvrtine i za tren oka je od 68:64 u korist Partizana postalo 68:72 u korist Cedevite.

Ko bi rekao da će u narednih 5 minuta gosti postići ravno 0 poena? Upravo tako, Partizan je na krilima Gordića, Pejdža i Tomasa napravio seriju 16:0, potpuno preokrenuo rezultat i najavio pobedu u 4. kolu ABA lige.

Kada je Nemanja Dangubić ostao sam i pogodio trojku za 84:72 u poslednjem minutu, svima je bilo jasno da je meč gotov i da je Partizan "izrešetao" Cedevita Olimpiju u ključnim momentima utakmice.

Kodi Miler-Mekintajer je predvodio pobednički sastav sa 17 poena, 13 je imao Tomas, 11 Gordić, a 10 Dangubić. Na drugoj strani se Jaka Blažić izdvojio sa 24 poena, 13 je imao Murić, 11 Džons, a 10 Braun i Hopkins.

Utakmicu ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

178 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d