Nova vest
Košarka

Utorak, 20.10.2020.

14:45

Mozzart i Rebrača napravili tim snova

Kompanija Mozzart asistirala je čuvenom "Bananamenu" da napravi drim-tim koji će ostvariti svoje snove pod obručima!

Izvor: SS

Autor: SS

Mozzart i Rebrača napravili tim snova
Foto: Mozzart

Posle otvorenog časa košarke za dečake od 2006. do 2010. godišta, organizovanog u saradnji sa ovom kompanijom, stručni tim Akademije Željka Rebrače odabrao je šestoricu talenata koji će besplatno pohađati školu kod našeg proslavljenog reprezentativca.

To su: Andrej Agbaba, Nikola Basta i Ognjen Ilić, za koje će Mozzart omogućiti stipendiju godinu dana, dok će Niša Zarić, Milan Stević i Konstantin Radojković dobiti istu šansu od strane Akademije ako se pokažu tokom prvih mesec dana rada.

Mozzartov otvoreni dan košarke sa Željkom Rebračom zaista je ispunio snove svim učesnicima koji su na javnom času imali priliku da upoznaju svog idola, jer je Rebrača tom prilikom radio pojedinačno sa svakim od njim.

Kao osnovač i predsednik košarkaške Akademije, decu planira da uči ne samo košarkaškim, nego i važnim životnim lekcijama. Zato će roditelji Andreja Agbabe i Nikole Baste dva puta nedeljno iz Kikinde da dovode decu u Beograd.

Njih dvojica ujedno su bili i na kontrolnim treninzima reprezentacije.

"Imali smo mnogo talentovanih dečaka i izbor je bio veoma težak. Mnogi su došli iz unutrašnjosti, vredni su i posvećeni. Najvažnije je da su svi dobili priliku da pokažu šta znaju, zato hvala Mozzartu što je inicirao javni čas i što će omogućiti stipendije za dečake. U Akademiji imamo lepe planove za decu, biće tu i vankošarkaških aktivnosti poput škole engleskog, kako bi naučili termine koji su im potrebni na terenu, kao i predavanja o zdravoj ishrani i uticaju društvenih mreža“, poručio je Željko Rebrača.

Dobitnik stipendije Ognjen Ilić trenira od sedme godine, a njegov tim KK Ras prošle godine osvojio je prvo mesto na fajnal-foru lige U12, kao i drugo mesto na Kupu Beograda za najmlađe.

Talentovni Ognjen će u Akademiji imati priliku da radi sa legendom naše košarke.

"Hvala mnogo Mozzartu što je pokrenuo i sproveo ovu akciju. Baš ste nas usrećili, a neke i rasplakali. Deca su u veoma teškoj situaciji zbog korona virusa, a Ognjena je košarka izvukla iz svega ovoga što se dešava. Moj sin je prezadovoljan, a šansa koju mu je Mozzart pružio da trenira u Akademiji Rebrača će mu biti jak vetar u leđa. Uvereni smo da će opravdati ovu vrednu nagradu, a mi smo presrećni zato što će imati priliku da radi sa pravim ljudima. Samo ime Željka Rebrače sve govori, rad sa jednim takvim trenerom i čovekom će mu biti od neprocenjivog značaja“, rekla je Ognjenova majka Jelena Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve