Nova vest
Košarka

Subota, 03.10.2020.

11:36

Srbija na OI bez Jokića, Bogdana i ostalih iz NBA?

Naredna sezona NBA liga se pomerila zbog pandemije koronavirusa kao što je i ovaj "produžena" kalendarski.

Izvor: MS

Autor: MS

Srbija na OI bez Jokića, Bogdana i ostalih iz NBA?
EPA/JORGE ZAPATA

Zato je pitanje koliko će se sve to odraziti na narednu godinu u kojoj su na programu Olimpijske igre u Tokiju.

Komesar NBA Adam Silver nije odbacio mogućnost da sledeća NBA sezona bude na kratko prekinuta za trajanja Olimpijskih igara, ali je "malo verovatan".

"Razmišljamo o tome. Mislim da je malo verovatno da se u finalu, ako kasno krenemo s početkom sezone, zaustavimo na kratko zbog Olimpijskih igara", izjavio je Silver za NBA TV.

"To ne znači da bismo se zaustavili samo za trajanja OI kada bi igrači nastupali u Tokiju. Oni bi trebalo i da treniraju s reprezentacijom, a onda da se posle Igara odmore", dodao je Silver.

Olimpijske igre ove godine zbog pandemije koronavirusa zakazane su za od 23. jula do 8. avgusta.

U normalnoj situaciji u kojoj bi NBA šampion bio poznat u junu, igračima bi ostalo dosta vremena za pripremu s reprezentacijom, a Silver je u sredu na konferenciji za novinare objavio da sledeća sezona ne može početi pre januara 2021. godine.

S obzirom na to da NBA sezona traje devet meseci, očito je da će se preklapati sa Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Ima toliko neverovatnih igrača od kojih možemo sastaviti vrlo kompetitivnu ekipu. Zabrinut sam zbog nekih drugih reprezentacija čiji igrači igraju u našoj ligi. Njihova odsutnost bi činila veliku razliku za njihove reprezentacije", dodao je Silver.

"To znači da su okolnosti izuzetno vanredne, čak i da odlučimo da planiramo uzimajući u obzir OI u Tokiju, kako možemo znati na što će da liči svet sledeće leto i hoćemo li moći da nastavimo?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve