Nova vest
Košarka

Utorak, 11.08.2020.

14:45

Mijailović o aktuelnim temama: Partizan je odlaskom Voldena zaradio 400.000$ VIDEO

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović odgovarao je na sva aktuelna pitanja navijača u emisiji na zvaničnom "jutjub" kanalu.

Izvor: SS

Autor: SS

Mijailović o aktuelnim temama: Partizan je odlaskom Voldena zaradio 400.000$ VIDEO
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Jedno od najčešćih pitanja je bilo kada će Partizan dovesti centra i zašto se gleda samo ka strancima.

"Nije istina da gledamo samo strance, pre svega gledamo domaće igrače. Na dovođenju igrača, kao i prethodnih godina od kada je ova uprava tu, radi stručni štab i sportski direktor. Tako da kada oni budu procenili da se ukazala dobra prilika za Partizan i imaju budžet za dovođenje centra, onda ćemo ga i dovesti", rekao je Mijailović.

Kakav će biti budžet Partizana u novoj sezoni?

"Obzirom da smo preneli većinu ugovora sa igračima iz prošle godine i očekuje se još dolazak centra, naš budžet je manje-više poznat. Nismo mogli da utičemo na njega, jer smo imali dugoročne ugovore. Budžet se smanjio u delu trenera i kod nekih igrača koji su otišli. Trudili smo se da dovedemo kvalitetne igrače za manji novac. Ne znamo u ovom trenutku šta će biti sa sezonskim kartama, jer smo prošle sezone u ovom periodu imali prihod od 500.000 evra i krenuli smo u sezonu u plusu".

Koliki je dug Partizana?

"Navijači treba da znaju da podaci koji se sada predaju su oni zaključno sa 31. decembrom 2019. A naša dva najveća generalna sponzora, od NIS-a i Telekoma, dolaze na naplatu posle tog datuma. Što se tiče poreza, mi smo u procesu reprograma, to je dug koji smo nasledili. Imamo potraživanja od "Ekspo" banke, to je proces koji traje tri godine i njih smo tužili. Ako te dve stavke izbijemo, naš dug je ispod 2.000.000 evra. Što se tiče obaveza prema starim ugovorima, a tu nisu igrači, već za zakup pojedinih prostora i sitnih troškova. Radimo na tome da te obaveze ne prenosimo u narednu godinu".

"Mi smo posle 15. marta trebalo da ostvarimo najveće prihode po osnovu prihoda od karata, jer smo bili najbolji i u Evrokupu i ABA ligi. Bili smo domaćini i kada su u pitanju rashodi, to su projektovani prihodi koji su bili planirani. Vidim na društvenim mrežama da se piše da je Partizan pred gašenjem, ja ću ponoviti da je Partizan isplatio sve igrače u poslednje dve godine, izuzev tri ili četiri slučaja gde se sporimo oko cifara. Navijači nemaju razloga za brigu", objasnio je Mijailović.

Zašto je zapravo otišao Andrea Trinkijeri?

"Kada neko pokaže nameru da promeni sredinu, u košarci je jako teško zadržati ga na toj poziciji. Andrea je proveo godinu i po dana, ostavio je nekog traga, sporazumno se rastajemo. Da li su zadovoljni navijači, ostavio bih to po strani. Imamo Vladu, naše momke. Partizan je promenio puno trenera, nije nikakva katastrofa ako neko donese takvu odluku. Nije to bilo na štetu kluba, apsolutno".

Odlazak Korija Voldena u Crvenu zvezdu mnogim navijačima je teško pao na emotivnom planu.

"Kori Volden je nakon završetka sezone pokazao želju da ode, ali u tom trenutku nismo znali u koji klub. On je imao klauzulu obeštećenja, poneo se korektno i isplatio je tu klauzulu. Moram da kažem navijačima da Volden nije želeo da uzme osmu platu, odrekao je se. Ja o tome do sada nisam govorio, ali njegov odlazak i plate kojih se odrekao, kao i dolazak Mekintajera, Partizanu je ostavilo u kasi 400.000 dolara. Da li je meni lično krivo? Ja sam profesionalac, ali možda to emotivno pogađa neke navijače. I oni su profesionalci i moraju se ispoštovati njihove želje. Za nas je to bio dobar biznis, jer nam je ostalo 400.000 dolara u kasi".

Potom je Mijailović pričao o odlasku Stefana Birčevića, kakav je status Brajana Angole, Rašona Tomasa i Alekseja Nikolića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve