Nova vest
Košarka

Sreda, 27.05.2020.

18:33

Partizan se oglasio posle odluka u ABA ligi

Košarkaški klub Partizan reagovao je saopštenjem nakon završetka ABA lige ove sezone.

Izvor: MS

Autor: MS

Partizan se oglasio posle odluka u ABA ligi
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Crno-beli, koji su bili lideri na tabeli pre kraja regularnog dela i pauze, objavio je odlučeno da se rezultati ne vrednuju.

Pročitajte još
*B92.net: ABA liga bez šampiona!
*Partizan nadglasan na Jadranu – podržali ga samo Budućnost i Mornar
*Kraj za ABA ligu

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Voljom većine klubova, takmičenje se neće nastaviti, dok se ostvareni rezultati neće vrednovati.

Skupština ABA j.t.d. lige je proglasila kraj šampionata za sezonu 2019/20. Glasovima većine klubova, odlučeno je da se šamponat ne nastavi, a da se ostvareni rezultati ne vrednuju, odnosno da se sezona "otkaže", čime je regionalna liga ostala bez prvaka u sada već završenoj sezoni.

KK Partizan je na Skupštini ostao dosledan svojim ranije izrečenim stavovima i želji da se liga završi na terenu. Ipak, nakon što je izglasano da se liga ne nastavi, Partizan je predložio da iz lige niko ne ispadne i da se prvenstvo proširi na 14 timova, uz promociju dve prvoplasirane ekipe iz ABA 2 lige.

Takođe, Partizan NIS se zalagao da se trenutni plasman na tabeli proglasi konačnim, uzimajući u obzir da je odigrano 21 prvenstveno kolo od mogućih 22, bez plej-ofa, ali je većina klubova bila za opciju da se sezona "otkaže".

O svojim planovima za budućnost, KK Partizan NIS će javnost obavestiti na konferenciji za medije koja će biti održana 4. juna".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

143 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve