Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 30.03.2020.

13:00

Predsednik ABA: Ne znamo da li da nastavimo ili proglasimo kraj sezone VIDEO

Predsednik ABA lige Domagoj Čavlović govorio je o tome kakva odluka bi mogla da bude doneta u vezi ove sezone na Jadranu.

Izvor: MS

Autor: MS

Predsednik ABA: Ne znamo da li da nastavimo ili proglasimo kraj sezone VIDEO
Foto: ABA league

Čavlović, koji obavlja i funkciju direktora Cibone, istakao je da se još uvek razmatraju sve opcije.

U ovom trenutku postoje neke ideje, ali ništa konkretno nije odlučeno.

"U kontaktu sam sa svim klubovim, svi razmišljaju na isti način. Imamo neke ideje oko lige, ali ništa konkretno. Ne znamo još koliko ćemo ostati u ovo situaciji, samim time ne možemo da planiramo da li bi se liga nastavila ili bi se jednostavno proglasila gotovom", rekao je Čavlović u izjavi za Arenusport.

Koronavirus je sve paralisao, pa je tako i ABA liga među prvima zaustavljena, dodaje Čavlović.

"Nije moguće razmišljati o takmičenmjima, a kamoli prognozirati. Među prvima smo ozdgovorni reagovali i zaustavili takmičenje na vreme. Svakodnevno i pomno pratimo sva događanja vezano za to. U ovom trenutku su primarni zdravlje i ljudski životi".

Problem pravi i situacija oko zatvorenih granica i to u momentu kada su klubovi pustili strance da se vrate kući.

"Suočavamo se sa puno nepoznanica i neizvesnosti, sve stoji i nakon suspenzije većina klubova je igrače pustila kućama. Stranci su otišli, granice su zatvorene i samim tim dolazi u pitanje nastavak takmičenja. Ostalo je jednp kolo, uz plej-of, a u ABA 2 ligi imamo jednu neodigranu utakmicu. U kom smeru će se završiti teško je govoriti. Pratimo reakcije ostalih liga i klubova, vidimo da svi ne mogu ništa da predvide. Pratimo situaciju kako bismo doneli najbolju moguću odluku".

Imao je i poruku za sve građane u ovom trenutku.

"Ostanite kod kuće, slušamo to na svim medijima. To je ključ da prebrodimo i pobedimo pandemiju. Pazite na sebe i najmislije, nadamo se da će se sve što pre završiti kako bismo se vratili sport, odnosno košarci", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve