Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.02.2020.

20:30

Bledo izdanje – Zvezda ubedljivo poražena u Vitoriji

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su na gostovanju od Baskonije 71:56 u 26. kolu Evrolige.

Izvor: PT

Autor: PT

Bledo izdanje – Zvezda ubedljivo poražena u Vitoriji
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Aktuelni šampion Srbije i regiona pretrpeo je treći poraz zaredom u svim takmičenjima, a ukupno 16. ove sezone u elitnom košarkaškom takmičenju.

Crveno-beli su izgledali loše na terenu, u pojedinim trenucima bez motivacije i sa takvim pristupom teško je mogao da se izvuče bolje rezultat.

Tokom tri četvrtine Zvezda je držala korak, imala je pet poena zaostatka u 3/4, ali je loše finiširala deonicu i u poslednju je ušla sa 11 poena zaostatka.

U četvrtoj je odigrala još slabije i Baskonija je ostvarila rutinsku pobedu.

Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Vladimir Štimac sa 13 poena, Panter je postigao 12, a Braun 10.

Pobednika je predvodio Tornike Šengelija sa 18 poena, Šilds je postigoa 15, dok je Majkl Erik postigao 10.

Zvezda je dobro otvorila utakmicu, posle dva minuta je bilo 7:2, međutim Baskonija predvođena Šengelijom i Šildsom je uspela da preokrene.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Igralo se koš za koš sve do završnice prvog desetominutnog perioda. Baski su uspeli da mini serijom dođu do prednosti i posle prve deonice rezultat je bio 21:15.

Drugu četvrtinu crveno-beli nisu dobro otvorili. Posle nekoliko minuta Gavrilović je morao da zatraži tajm-aut – 26:17.

Predvođena Panterom, Zvezda je uspela da uhvati ritam i dođe do -5 (32:27), ali u poslednja tri minuta nije dala koš iz igre i na petnaestominutnu pauzu otišlo se sa rezultatom – 38:27.

Crveno-beli su dobro ušli u treću četvrtinu, na četiri minuta do kraja rezultat je bio -5 (46:41), međutim ponovo su loše završili četvrtinu izabranici Andrije Gavrilovića.

Do isteka 3/4 postigli su svega dva poena i razlika je ponovo bila +11 (54:43). U poslednjoj četvrtini igra šampiona Srbije se potpuno raspala, Baskonija je imala i +21, a na kraju je utakmica završena rezultatom 71:56.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

287 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve