Nova vest
Košarka

Utorak, 25.02.2020.

09:45

Zvezdina odbrana u rangu sa Barsinom i Realovom FOTO

Košarkaši klub Crvena zvezda ima jednu od najboljih odbrana u Evroligi, saopštilo je elitno košarkaško takmičenje.

Izvor: PT

Autor: PT

Zvezdina odbrana u rangu sa Barsinom i Realovom FOTO
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Evroliga je rangirala efikasnost timova u ofanzivi i defanzivi, i crveno-beli se nalaze u odabranom društvu kada je reč o odbrani.

Kada je reč o "poenima po posedu", Zvezda dopušta protivniku 0.94, što je treći najbolji rezultat od svih osamnaest timova u najjačoj evropskoj košarkaškoj ligi.

Najbolju odbranu ima ekipa Makabija koja prima 0.92 poena po posedu, a potom slede CSKA sa 0.93, odnosno Barselona, Real Madrid i Crvena zvezda sa po 0.94.

"Defanzivna efikasnost dosta se razlikuje od ofanzivne. Ne postoji velika razlika u vrhu. Od šest timova koja su u vrhu defanzivne efikasnosti, samo Zvezda nije među najboljih osam. Elitne odbrane su jasan diferencijator za top timove ove sezone, međutim balans između odbrane i napada je verovatno najvažniji", navodi se na sajtu Evrolige.

Kada je reč o napadu, najbolji imaju košarkaši Efesa koji postižu 1.10 poena po posedu, a za njima slede Real Madrid i Panatinaikos sa 1.03, Himki sa 1.02 i Barselona sa 1.00.

Iz ovoga vidimo da se samo Real Madrid i Barselona nalaze u najboljih pet u obe kategorije.

Crvena zvezda, jedini srpski predstavnik u Evroligi, posle 25 odigranih utakmica ima skor od 10/15 i nalazi se na pobedu od osmog mesta – baš kao i Žalgiris, dok četiri tima ima 11/14 (Milano, Fener, Olimpijakos i Himki).

Do kraja ligaškog dela ostalo je još sedam kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve