Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 24.02.2020.

11:29

Trener Finiks Sansa održaće predavanje u Beogradu

Beogradska košarkaška klinika ugostiće u svom 19. izdanju trenera Finiks Sansa Montija Vilijamsa.

Izvor:

Autor:

Trener Finiks Sansa održaće predavanje u Beogradu
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Udruženje košarkaških trenera Srbije organizuje Košarkašku kliniku 27. i 28. juna u dvorani Aleksandar Nikolić.

Monti Vilijams biće osmi NBA trener koji je držao predavanje na Košarkaškoj klinici u Beogradu.

"Trener Finiks Sansa Monti Vilijams je prvi koji je potvrdio učešće, a sa ponosom mogu da najavim da će i ostali predavači na 'klinici' biti vrhunski evropski i domaći košarkaški stručnjaci. Klinika će se održati u vreme odigravanja kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre kome će Beograd biti domaćin, pa nema sumnje da će interesovanje biti ogromno", rekao je generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije Strahinja Vasiljević.

Pre Vilijamsa, u Beogradu su bili Greg Popovič, Don Nelson, Leri Branu, Majk Dientoni, Sten Van Gandi, Džim O'Brajan i Del Heris.

Uporedo sa organizacijom Klinike, UKTS se priprema za još jedan seminar -
Trenerske dane:

"To je seminar koji je namenjen trenerima mlađih kategorija, održava se još od 1991. godine i predavanjima obrađuje teme iz individualne tehnike i taktike i obuke igrača. Planirano je da se održi početkom maja, a sa velikim zadovoljstvom mogu da najavim da će tom prilikom svim trenerima biti podeljena izuzetno vredna stručna literatura, knjiga pod nazivom "Vežbe osnovnih elemenata tehnike". I za učesnike "Klinike" biće pripremljena stručna literatura koja će takođe biti besplatno podeljena, a upravo je izdavaštvo ne samo knjiga već i časopisa još jedan od segmenata po čemu je naše Udruženje prepoznatljivo", konstatovao je Vasiljević.

Udruženje košarkaških trenera Srbije osnovano je 1972. Idejni tvorac i prvi predsednik Udruženja bio je Slobodan Piva Ivković, i od tada se krenulo sa planskom i kvalitetnom edukacijom naših košarkaših trenera što je u velikoj meri doprinelo i velikim uspesima naše košarke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve