Nova vest
Košarka

Nedelja, 23.02.2020.

20:03

"Srbija ima najbolje igrače i trenera, ali je nemoguće da naprave tim za dva dana"

Selektor košarkaške reprezentacije Gruzije Ilijas Zuros rekao je da je njegova ekipa veoma dobro odigrala i pobedila Srbiju.

Izvor: LN

Autor: LN

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Košarkaši Srbije šokantno su poraženi od Gruzije na domaćem terenu rezultatom 94:90.

Zuras je istakao da Srbija ima najbolju ekipu i najboljeg trenera u kvalifikacionoj grupi.

"Čestitam svim svojim igračima, stručnom štabu, teško je igrati i u prozorima. Imali smo dva i po dana da se pripremimo i ovo važi za oba tima. Nema magije. Igrali smo veoma dobru utakmicu, u uvodnim minutima bili smo malo izgubljeni, ali pronašli smo ritam, igrali bolju odbranu, nalazili bolja rešenja i ovaj rezultat se dogodio", rekao je Zuros na konferenciji za novinare.

"Znamo dobro da je Srbija najbolji tim u grupi, imaju po mom mišljenju najboljeg trenera i nemoguće je da naprave tim za dva dana", naveo je selektor Gruzije.

On je rekao da je od pobede za njegovu ekipu važnije to što je igrala sa mladim igračima.

"Hoću da kažem da za nas nije najvažnija pobeda. Najvažnije je da koristimo klince. Danas smo mnogo više koristili naša tri klinca i igrali su mnogo bolje. Time sam zadovoljniji više od pobede. Hteli smo mladu, novu krv i to je jako bitno", dodao je on.

Zuros je pohvalio atmosferu u hali, rekavši da je Srbija košarkaška zemlja i poželeo je selektoru Igoru Kokoškovu i srpskom timu sve najbolje u nastavku kvalifikacija.

Reprezentativac Gruzije Giorgi Šermadini zadovoljan je pobedom u Beogradu.

"Sjajna utakmica, posebno u drugom delu, velika pobeda. Gruzija je gledala ovu utakmicu i siguran sam da su ponosni na nas", rekao je on.

Gruzija ima obe pobede u Grupi E u kvalifikacijama, dok je Srbija ostala na jednoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve