Nova vest
Košarka

Četvrtak, 23.01.2020.

20:25

Odlična Zvezda posle velike borbe izgubila u Barseloni

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su na gostovanju od Barselone 86:82 u 21. kolu Evrolige.

Izvor: PT

Autor: PT

Odlična Zvezda posle velike borbe izgubila u Barseloni
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Izabranici Dragana Šakote odigrali su sjajan meč, jedan od najboljih u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja, ali je na kraju rezultat izostao.

Šampion Srbije se držao svih 40 minuta, ali je u poslednjem ipak posustao i pobeda odlazi u ruke ekipe Svetislava Pešića.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Lorenzo Braun sa 15 poena, a uz to je imao osam asistencija, četiri ukradene i šest izgubljenih. Pratili su ga Panter sa 13, Gist i Štimac sa 12.

Katalonce je predvodio Nikola Mirotić sa 25 poena, dok je još jedini dvocifren bio Brendon Dejvis sa 10 poena.

Zvezda je otvorila veoma dobro utakmicu i posle nekoliko minuta imala je prednost od sedam poena, 2:9. Međutim, Mirotić i drugari su brzo uhvatili ritam i crveno-bele su ubacili u svoju prepoznatljivu mašinu.

Olako su šampioni Srbije i regiona primali poene pod košem i posle deset minuta na semaforu je bilo 29:19 za Barsu.

U drugoj četvrtini usledio je potpuni preokret. Zvezda je zaigrala mnogo bolje u odbrani, uz to su usledile greške protivnika i laki poeni iz kontranapada, i priključak je ubrzo uhvaćen.

Crveno-beli su stali u zonu, Barsa nije mogla da pogodi ništa van linije 6,75 i na poluvreme se otišlo sa prednošću kluba s Malog Kalemegdana, 41:42.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Očekivala se reakcija domaćih košarkaša i dobili smo je u vidu agresivne odbrane. Katalonci su početkom treće deonice preokrenuli rezultat, međutim gosti iz Beograda su imali odgovor i nijednom nisu popuštali.

Štaviše, ponovo su preuzeli vođstvo pre svega sjajnom rolom Kevina Pantera, koji je u završnici pogodio neke teške šuteve. Zvezda je pred poslednju četvrtinu imala +4, 66:62.

Ekipa Svetislava Pešića krenula je još agresivnije, ali to opet nije omelo Zvezdu. Non-stop gledali smo egal košarku, domaći igrači su u jednom trenutku uspeli da odu na +7, međutim gosti su na krilima Brauna i Štimca vratili.

Odlučujući napad desio se na minut i po do kraja. Barselona je imala +3, a napad je bio za Zvezdu. Lorenzo Braun je lepo napravio prostor, šutirao iz floutera, a lopta je izmilila iz koša... u narednom napadu Ribas je pogodio trojku i posle toga šampion Srbije nije uspeo da se vrati.

Utakmicu ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

282 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d