Nova vest
Košarka

Sreda, 22.01.2020.

09:40

Bum iz Tel Aviva – Stodemajer novi igrač Makabija

Amare Stodemajer, nekadašnja NBA zvezda, potpisao je ugovor do kraja sezone sa Makabijem iz Tel Aviva.

Izvor: PT

Autor: PT

Bum iz Tel Aviva – Stodemajer novi igrač Makabija
Photo by Doug Pensinger/Getty Images

Stodemajer ostaje u izraelskoj košarci, pošto je prethodno u sezonama 2016/2017 i 2018/2019 nosio dres Hapoela iz Jerusalima.

Bivši NBA košarkaš nadao se angažmanu u najjačoj ligi na svetu i kako nije uspeo u toj nameri, odlučio je da potpiše za Makabi.

Amare ima 37 godina, visok je 208 centimetara i videćemo koliko će uspeti da pomogne Makabiju u borbi za titulu šampiona Evrope.

"Veoma smo srećni zbog zbog toga što je Amare došao u Makabi. Dolazi da pomogne ekipi u Evroligi i izraelskom šampionatu", rekao je trener Makabija Janis Sferopulos.

Stodemajer, šestostruki Ol-star igrač, najbolju košarku igrao je u Finiks Sansima gde je činio ubitačni duo sa Stivom Nešom. Potom je imao dve dobre sezone u Njujork Niksima, a usled povreda karijera je počela naglo da mu pada.

Poslednji angažman u NBA ligi imao je u sezoni 2015/2016. Odigrao je 846 utakmica u najjačoj ligi i ima prosek od 18,9 poena i 7,8 skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve