Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 20.01.2020.

17:30

Zvezda se "stotkom" protiv Cibone vratila u plej-of zonu!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na svom terenu Cibonu sa 102:80, u poslednjem meču 16. kola ABA lige.

Izvor: MT

Autor: MT

Zvezda se
Foto: Aba league/Crvena zvezda Mts

Izabranici Dragana Šakote su uspeli da zaborave poraze u Evroligi od Žalgirisa i Albe i tako zabeleže šesti uzastopni domaći trijumf u regionalnom takmičenju.

Crveno-beli su maltene od prvog do poslednjeg minuta bili u prednosti, koja je išla i do +22, što je bilo dovoljno za novu pobedu vrednu plej-of zone posle dužeg vremena.

Igrači obe ekipe su u duel ušli raspoloženi, a u prva dva minuta gotovo da promašaja nije bilo.

Sa jedne strane u šutu van linije 6,75m precizan je bio Simanić, dok mu je sa druge parirao u tom segmentu Novačić.

Nisu dugo odolevali gosti, pa su crveno beli već pred kraj prvog kvartala imali dvocifrenu prednost, koju su nastavili da uvećavaju.

Domaći su počeli da pogađaju iz reketa, a u ritmu je bio Štimac, koji je na veliku pauzu otišao kao najefikasniji pojedinac.

Cibona je mini-serijom otvorila drugu četvrtinu, međutim, njihove nade raspršio je Beron, novom trojkom. Amerikancu se pridružio i Odžo, pa su domaći posle 20 minuta košarke imali prednost od "okruglih" 20 razlike.

Drugo poluvreme je otvoreno kao i prvo – trojkama. Zvezda je već sredinom trećeg kvartala počela sa egzibicijama, koje nisu prolazile baš najbolje, što su gosti iskoristili i započeli seriju koševa.

Ipak, crveno-beli su uspeli nakratko na odbiju nalet Zagrepčana, koji su i početkom poslednje četvrtine zaigrali dobro i prišli na -13, ali to je bilo sve od njih.

Domaći su ponovo ubrzali ritam i na kraju rutinski priveli meč kraju. Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Džejms Gist sa 15 poena, po 13 su postigli Lorenzo Braun, Boriša Simanić i Vladimir Štimac, dok je 10 ubacio Ognjen Dobrić.

Kod gostiju je najbolji bio Filip Bundović sa 19 poena, 16 je dodao Novačić, a 11 Gibson.

U narednom kolu Crvena zvezda gostuje Igokei, dok Cibona dočekuje Budućnost.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

211 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d