Nova vest
Košarka

Nedelja, 19.01.2020.

15:58

Zvezda juri plej-of – Cibona gostuje u Pioniru

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je da se "zakuvalo" na tabeli ABA lige.

Izvor: SN

Autor: SN

Zvezda juri plej-of – Cibona gostuje u Pioniru
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Šakota je poručio da je njegova ekipa u situaciji da joj je svaka utakmica važna i da će zbog toga predstojeći meč protiv Cibone crveno-beli morati da odigraju "s punom koncentracijom i uz maksimalan respekt".

Košarkaši Zvezde dočekaće ekipu Cibone u poslednjoj utakmici 16. kola ABA lige.

Zvezda u ABA ligi nema pravo na kikseve, a to važi i za večerašnji (18.00) duel s Cibonom, s kojom crveno-beli inače poslednjih godina nemaju nikakvih problema. Kvota da će srpski tim slaviti s više od 16,5 poena razlike je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Cibona.

"Rezultatima u poslednje vreme prilično se 'zakuvalo' na tabeli, a mi smo u situaciji da je svaka utakmica mnogo važna. Nema priče o snazi protivnika i okolnostima, već su važne samo pobede. Sledi nam meč s ekipom koja je odigrala dobre utakmice u Beogradu, pobedili su Megu, protiv FMP-a su vodili 15 razlike u jednom trenutku, što znači da ćemo morati da odigramo s punom koncentracijom i uz maksimalan respekt", rekao je Šakota, objavljeno je na sajtu kluba.

Nakon 15 odigranih kola crveno-beli imaju devet pobeda i šest poraza, a hrvatska ekipa skor 5/10.

"U ABA ligi, koje je za nas najvažnije takmičenje, sada smo u poziciji da pobedama uđemo u prva četiri što je i osnovni cilj, a onda u plej-ofu da pravimo dalje korake. Da bismo do toga došli moramo da se maksimalno fokusiramo na svakog protivnika i da ga maksimalno ozbiljno shvatimo. Samo tako možemo da dođemo do rezultata", rekao je košarkaš Zvezde Ognjen Kuzmić.

"Posle dve vrlo teške utakmice u dva dana, imali smo vikend da se pripremimo za Cibonu i uz ozbiljan pristup verujem da ćemo doći do pobede", dodao je on.

Trener Šakota će na dan utakmice odrediti postavu od 12 igrača koji će nastupiti na ovoj utakmici, obzirom da ima dosta problema s povredama igrača, ali i virusom koji je mučio crveno-bele tokom prošle nedelje.

Utakmica Crvena zvezda – Cibona igra se u ponedeljak od 18.00 u hali "Aleksandar Nikolić".

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve