Nova vest
Košarka

Utorak, 24.12.2019.

16:39

Jokić ili Bogdanović? ANKETA

Da li je Bogdan Bogdanović zasluženo dobio priznanje KSS ili je ono trebalo da pripadne Nikoli Jokiću?

Izvor: LN

Autor: LN

Jokić ili Bogdanović? ANKETA
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

To je pitanje koje postavljaju mnogi nakon svečanosti pred završetak 2019. godine Košarkaškog saveza Srbije.

Bogdan je izglasan za najboljeg u godini, a mesto iza njega zauzeo je centar iz Sombora.

As Sakramento Kingsa osvojio je 22 glasa, Denverov "alfa i omega" imao je 11, dok su van konkurencije bili Vasilije Micić sa dva i Nikola Milutinov sa jednim glasom.

Najveći adut koji je posedovao Bogdanović pred ovo glasanje bila je igra na Svetskom prvenstvu u Kini, gde je bio ubedljivo najbolji igrač Srbije.

Bogdanović je imao 22,9 poena (59,5% za dva, 53% za tri), 4,1 skok, 4,4 asistencije i 1,3 ukradene lopte, uz 1,4 izgubljene.

Njegov učinak bio je daleko bolji od Jokićevog (11,5p, 7,5sk, 4,8as, 2,9izg), i to gledajući taj dosta bitan deo odluke glasača bivši bek Partizana bio je neprikosnoven.

Pročitajte još Sonja Petrović je najbolja!

Argument koji na svojoj strani imaju ljudi koji misle da je Jokić zaslužio nagradu je učinak u NBA, gde je evidentno bolji.

Jokić je tokom drugog dela prošle sezone, to jest u delu odigranom u 2019, imao veliki broj tripl-dablova, unapredio igru Denvera i na kraju završio kao zvanično najbolji centar sveta.

Sem što je izabran u najbolju petorku NBA lige, Jokić je bio i četvrti u glasanju za najkorisnijeg igrača, iza samo Janisa Adetokumba, Džejmsa Hardena i Pola Džordža.

Bogdan je 2019. bio bolji igrajući za Kingse nego godinu dana ranije, ali i dalje miljama daleko od učinka koje je beležio njegov visoki kolega.

Za koga biste vi glasali?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

178 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve