Nova vest
Košarka

Četvrtak, 12.12.2019.

11:31

Obradović: Nama je svaki meč do kraja bitan, ne samo derbi sa Efesom

Košarkaši Fenerbahčea od 18.45 časova pred svojim navijačima u turskom derbiju u 13. kolu Evrolige dočekuju ekipu Anadolu Efesa.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Obradović: Nama je svaki meč do kraja bitan, ne samo derbi sa Efesom
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Tim Željka Obradovića ulazi u okršaj sa svega pet pobeda u 12 utakmica, dok je Efes lider takmičenja sa deset pobeda i svega dva poraza.

Ipak, dozu optimizma unosi to što je ekipa ostvarila tri uzastopne pobede tako da se Obradović i njegovi izabranici s pravom nadaju da mogu da prikažu još jednu dobru partiju.

"Igramo meč sa liderima. Igraju izvrsnu košarku, to je razlog više da imamo dodatnu motivaciju, da pokušamo da odigramo dobar meč pred našim navijačima. Mečevi sa Efesom su za nas nešto posebno, moramo dati sve od sebe za pobedu".

"Nadamo se, svakako, da će navijači doći u velikom broju i da razumeju da je do kraja sezone svaka utakmica za nas veoma važna", izjavio je Željko Obradović.

Košarkaš Fenerbahčea Kostas Slukas zna koliko ovaj meč znači navijačima.

"To je derbi. Znamo koliko je važan za klub i navijače. Igramo sa liderima u šampionatu, imamo dodatan motiv. Moramo da budemo spremni za veliku borbu", poručio je Slukas.

Trener Efesa Ergin Ataman pohvalio je kolegu Obradovića.

"Fenerbahče ima najboljeg trenera i to je tim sa najvećim kapacitetom u Evroligi. Pozicija na tabeli ne pokazuje njihovu stvarnu snagu, čeka nas teška utakmica. Dobili smo nekoliko teških mečeva na strani u Evroligi, a ako budemo igrali timski i smireno pokazaćemo svoju snagu", izjavio je Ataman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve