Nova vest
Košarka

Sreda, 11.12.2019.

17:33

"Larkinovih 49 je isto kao Kobijevih 81"

Bivši i sadašnji košarkaši komentarisali su rekord Evrolige u broju postignutih poena koji je postavio Šejn Larkin.

Izvor: MT

Autor: MT

EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO

Američki kombo-bek je na meču protiv minhenskog Bajerna ubacio čak 49 poena, a važna je i činjenica da je iz igre šutirao manje od 20 puta (5/7 za dva, 10/12 ta tri).

Ovim rekordom, počela su i poređenja Evrolige i NBA lige, pa su se mnogi pitali da li su Larkinovih 49 poena ekvivalentni 81 poenu koji je ubacio Kobi Brajant, primera radi.

"Definitivno mislim da je to vrlo ’uporedivo’ sa Kobijevim 81 poenom. Rekao bih da je postizanje 49 poena u Evropi otrilike isto kao kada neko u NBA postigne 70-80 poena", rekao je Najdžel Vilijams-Gos za Jurohups, bivši igrač Partizana i Olimpijakosa, a sada Juta Džeza.

Sa njim su bili saglasni i Malkolm Dilejni, Soni Vims i Endrju Gaudlok.

"Definitivno možemo da uporedimo sa Kobijevih 81, imajući na umu podatak da je Larkin manje puta šutnuo ka košu, pošto u Evropi ima 25 do 30 manje poseda nego u NBA", rekao je Vims.

"Po mom mišljenju 49 poena u Evroligi je definitivno kao postizanje 80 u NBA. Nema mnogo igrača koji mogu doći u Evropu i postizati toliko poena kao u Americi. To je potpuno drugačija igra", rekao je Gaudlok.

Da je poređenje Larkina i Brajanta opravdano, potvrdio je i Čarls Dženkins.

"Naravno da je ovo kao 80 poena u NBA ligi. To se ne dovodi u pitanje", rekao je Dženkins.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve