Nova vest
Košarka

Sreda, 11.12.2019.

17:30

Partizan greškama u poraz u Krasnodaru

Košarkaši Partizana izgubili su od Lokomotive Kubanj 83:76 u Krasnodaru, u pretposlednjem kolu prve faze Evrokupa.

Izvor: Kovačević

Autor: Kovačević

Partizan greškama u poraz u Krasnodaru
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Crno-beli su nakon slabog starta meča i dvocifrenog zaostatka već posle četiri minuta (15:4) uspeli da serijom 10:2 početkom drugog poluvremena preokrenu rezultat (50:47).

Međutim, srpski velikan je odigrao očajno u poslednjem kvartalu, postigao samo deset poena, te serijom grešaka i čak 20 izgubljenih lopti skoro pa poklonio pobedu ruskom timu.

Ključni trenutak meča dogodio se na dva minuta pre kraja meča pri vođstvu Lokomotive 79:75. Crno-beli ne koriste dva ofanzivna skoka ni tehničku grešku Pašutina da se približe na pola koša zaostatka ili izjednačen ,ankon čega Vilijams poentira i stavlja tačku na meč.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Stefan Birčević sa 17 poena zahvaljujući pet pogođenih trojki iz sedam pokušaja, a imao je i 3 skoka.

Po 12 poena dodali su Torijan Volden i Nemanj Gordić koji je imao i čak 7 izgubljenih lopti, dok je dvocifren učinak imao još Nikola Janković sa 10 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

"Lokose", koji su u prvom poluvremenu pogodili šest od svojih devet trojki, predvodio je Mindaugas Kuzminskas sa 17 poena.

Najbolje ga je pratio Vil Kamings sa 16 uz nekoliko bitnih koševa kada se meč "lomio", dok je 15 dodao Dmitri Kulagin uz takođe nekoliko važnih koševa u završnici susreta.

Partizan je ovim porazom i definitivno ostao bez šansi za osvajanje prvog mesta u grupi, ali ima sigurnu drugu poziciju bez obzira na rezultat u poslednjoj rundi sa Limožom.

S druge strane, Lokomotivi ova pobeda nije donela Top 16, ali je sigurno popravila samopouzdanje ruskom timu pred meč odluke i direktan duel sa turskim Tofašom u borbi za četvrto mestu u Grupi B.

U utorak je Venecija slavila u Limožu 78:71 i stekla pobedu više u odnosu na Partizan, dok je Ritas zakomplikovao situaciju Lokomotivi pobedom nad Tofašom 99:83, kojom je litvanski tim obezbedio plasman u narednu rundu.

Tok meča Lokomotiva – Partizan mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve